Пепсин

Ензим в стомашния сок, разграждащ белтъците. Пепсинът е един от малкото ензими, работещи изключително в силно кисела среда. Неговият прекурсор се отделя от клетки в стомашната лигавица под стимулация от страна на солната киселина и се превръща в активен пепсин. Разгражда белтъците до пептиди.

на български език: Пепсин
на английски език: Pepsin
на латински език: Pepsinum

Търсене в съдържанието :: Пепсин


Още от Женско здраве
Първична аменорея – на какво се дължи?

Липсата на менархе след 15-годишна възраст налага изследвания.

7-те супер сили на лимоните в кухнята

Лимонени трикове гонят гафовете в кухнята

Безплатни прегледи за туберкулоза в цялата страна

Кампанията се нарича „Седмица на отворените врати”

Отново ден на отворените врати за бъдещи родители в Пловдив

На въпросите им ще отговаря д-р Семра Халил