ферментация; ферментиране

Ензимно контролирано анаеробно разграждане на органични съединения до по-прости вещества (напр. въглехидрати до въглероден двуокис и алкохол или до органична киселина), с отделяне на енергия.

на български език: ферментация; ферментиране
на английски език: fermentation
на латински език: fermentationem

Още от Секс и здраве
Вагинална атрофия – когато вагиналната сухота се превърне в проблем

Понижена пролиферация на епителните клетки във влагалището

Гинекомастия – какви са причините?

може да бъде естествена, ятрогенна или свързана с подлежащ процес

Ролята на витамин Д за организма - профилактика на рахит

Роля на витамин Д за организма и развитието на рахит

Защо клепачът ми трепти?

Зрителната умора е само една от причините

„Форум бременност и детско здраве“ на Puls.bg за трети път отива в Пловдив