Карнификация

Изменение на тъканите, при което те придобиват вид и консистенция на месо. Като пример за карнификация може да се даде изменението на белодробната тъкан в резултат на тежка пневмония, при което е налице интраалвеоларен излив. Произлиза от лат. саго, carnis - месо.

на български език: Карнификация
на английски език: Carnification
на латински език: Carnificatio

Още от Новини и събития
Надлимитна дейност на болниците да се поеме от бюджетния излишък

Предложението е на Български лекарски съюз

Министър Кирил Ананиев започна обиколката си в страната

Здравният министър ще разяснява новата Методика

Проф. д-р Мария Балабанова: При много хора се случва кожата да не понесе внезапното, силно, лятно слънце
Топлинен удар - спешно състояние

Първа помощ и важни акценти при охлаждането

Жените страдат по-често от проблеми със ставите – защо е така?

Всяка бременност повишава риска от гонартроза с до 8%