Еластаза

Ензим, разграждащ еластиновите нишки. Хранителните вещества подлежат на разграждане в стомашно-чревния тракт, което се осъществява от различни ензими за различните видове вещества. Един от тях е еластазата, която разгражда дълговерижните чужди еластинови влакна до нискомолекулни белтъци, които се усвояват от организма. Изработва се и се отделя от панкреаса. Може да се използва като маркер при заболявания на панкреаса.

на български език: Еластаза
на английски език: Elastase
на латински език:

Търсене в съдържанието :: Еластаза


Още от Новини и събития
Психолог: Във фазата сме на COVID-19 отрицанието

Коя е следващата фаза, споделя Елена Пенчева

Морелечение за профилактика на хронични заболявания

Таласотерапията и нейните предимства

Възобновяват обученията в спешние центрове

С редуциран брой на участниците

188 нови случая на COVID-19

Потвърдени у нас през изминалите 24 часа

Спешно поведение при адренална криза

При остра недостатъчност на надбъбречната жлеза