Еластаза

Ензим, разграждащ еластиновите нишки. Хранителните вещества подлежат на разграждане в стомашно-чревния тракт, което се осъществява от различни ензими за различните видове вещества. Един от тях е еластазата, която разгражда дълговерижните чужди еластинови влакна до нискомолекулни белтъци, които се усвояват от организма. Изработва се и се отделя от панкреаса. Може да се използва като маркер при заболявания на панкреаса.

на български език: Еластаза
на английски език: Elastase
на латински език:

Търсене в съдържанието :: Еластаза


Още от Женско здраве
Майчин дом въвежда безкръвни операции с Да Винчи

Апаратурата е на стойност 6 000 000 лв.

Колоноскопия – какво представлява и какво да очакваме?

Колоноскопията е метод за оглеждане на дебелочревната лигавица

Болниците готови да приложат Методиката на Ананиев

Увеличение от две работни заплати е невъзможно

Безплатно проследяване на бенки във ВМА

Консултациите са на 28 юни и 9 юли