Кожата е първата защита на организма срещу вредите в околната среда. Когато тя се изсуши и се появи чувството на сърбеж, трябва да се подхрани. Кои са основните виновниците за изсушаването на кожата?
 

1. Горещ душ

Въпреки че може да бъде изключително успокояващ, горещият душ "отмива" естествените масла в кожата, при това много бързо, обясняват специалисти.
 
Те съветват водата при къпане да бъде по-хладка, както и времето, прекарано под душа да се скъси. Колкото по-дълго се застояваме в банята, толкова повече се изсушава кожата
 

2. Изборът на сапун е от значение

 
Не бива да се избира какъвто и да е сапун за под душа – не всички са еднакви. Подобно на горещата вода, агресивният сапун също лишава кожата от естествените й мазнини
 
Препоръката е да се подбира „по-мек“ сапун, който, освен да почиства, може и да овлажнява. Следва да се избере продукт, който е предназначен за суха кожа. По този начин максимално ще се запазят естествените кожни мазнини.
NEWS_MORE_BOX
 
 

3. Триене на кожата


Много хора смятат, че когата трябва да се търка при къпане, за да се почисти.Този мит трябва да се изхвърли, заедно с грубата гъба в банята. 
 
Вместо тях трябва да се използват само ръце или мека гъба. По този начин кожата ще бъде почистена, без да се навреди.