Дехидратация и грубост на кожата е често срещан проблем при много мъже и жени. При него се наблюдава по-малко производство на себум от мастните жлези. Причина за това могат да бъдат влиянието на слънчевите лъчи, различни температурни аномалии, неправилно използване на козметика, но и на хормонален дисбаланс, липса на витамини в организма и други. 
 
Качественото подхранване на кожата е ключ към подобряването на нейното състояние. Това може да стане чрез различни терапии с хиалуронова киселина, които се предлагат в почти всяко козметично студио. Ето какво се случва с дехидратираната ни кожа след като започнем да използваме продукта.
 
Хиалуроновата киселина е линеен неразтворим полимер или един от най-разпространените мукополизахариди (глюкозамингликани). Синтезира се от всички живи организми. Тя е основна градивна единица на дълбокия слой на дермата. Има способността да свързва големи количества водни молекули, което допринася за гладкостта на кожата ни. Киселината прониква в епидермиса и се свързва структурите в междуклетъчното пространство. По-просто казано,  тя действа като резервоар за вода, с което бръчките намаляват, а кожата е и видимо по-мека и еластична. Затова се смята за едно от най-силните средства срещу дехидратация. 
 
С настъпването на пролетта слънчевите лъчи се увеличават и това може да доведе до намаляване производството на хиалуронова киселина, ако се излагаме на тях повече от необходимото. Затова третирането на кожата с нея спомага за регенерацията на кожните клетки. Дерматолозите я препоръчват защото много бързо и лесно се абсорбира от кожата. 
 
NEWS_MORE_BOX
 
Освен терапиите с различните козметични продукти с хиалуронова киселина, много естетични студия прилагат и инжекции с нея. Доказано е, че те намаляват бръчките и изглаждат несъвършенствата по кожата. 
 
Съществуват и хранителни добавки с хиалуронова киселина. Те поддържат по-висок синтез на колагена, запазват ценните мазнини в жлезите и се борят със стареенето на кожата. Освен това те заздравяват косата и костите.