Ракът на кожата е най-често срещаният вид рак в световен мащаб. Рискови фактори са слънчево изгаряне и/или хронично прекомерно излагане на слънчевите UV лъчи, които навлизат в кожата и я увреждат с течение на времето.


Новообразуванията се появяват на места, изложени най-често на UVA и UVB лъчи като лицето, врата, гърба и крайниците. Най-често се среща при хора над 50-годишна възраст, но всеки може да бъде засегнат. Предпазването от слънцето трябва да започне от ранна детска възраст, защото изследванията показват, че слънчевите изгаряния в детството увеличават риска от рак на кожата в зряла възраст.


Ракът на кожата е един от лечимите форми на рак с много добро последващо възстановяване при ранна диагностика и своевременно лечение. Въпреки това, осведомеността на хората за симптомите на рак на кожата е много ниска, което означава, че възможностите за ранното му откриване и успешно лечение могат да бъдат пропуснати.Затова, бъдете отговорни към себе си и близките си: Десет минути, веднъж месечно е времето, което е необходимо, за да проверите кожата си, за да се предпазите от рак на кожата. Използвайте нашето видеото предоставено от Euromelanoma.org и Global Coalition for Melanoma patient Advocacy, за да научите как да извършите самопроверка:

 

 

 


Дерматологични лаборатории Avene са социално отговорна марка, която подкрепя различни инициативи, свързани с превенция на здравето. Като марка експерт в нуждите на чувствителната кожа, ние вярваме че подкрепяйки кампанията Евромеланома за скрининг на съмнителни кожни образувания и  създавайки ефективни и безопасни слънцезащитни продукти ще допринесем за възможността повече хора да обърнат внимание на ползата от редовни дерматологични прегледи за съмнителни лезии и на превенцията на кожата от слънцето.


Кампания Евромеланома се провежда през май 2022 г. от Българско дерматологично дружество, в партньорство с Глобална Коалиция за защита на правата на пациентите с меланом и с подкрепата на EAU THERMALE AVENE, под надслов "Риск от Рак на кожата: Не са важни годините, а UV-дозата". 


Защитата от слънцето продължава да бъде основен проблем за общественото здраве. За Дерматологични лаборатории Avene, специализирани в дермо-козметични продукти и медицински изделия за чувствителна кожа, тази грижа винаги е била приоритетна област на изследване. През тази година, Avene лансира нови фото защитни продукти с иновативен TRIASORB™, патентован слънцезащитен филтър, който осигурява ултра широкоспектърна защита от UVB-UVA лъчи и синя светлина.


Основен продукт в линията фотопротектори с TRIASORB™ е Avene Intense Protect SPF 50+ слънцезащита отговаряща на вашия динамичен ритъм на живот:

  • Защитава кожата от слънчевите лъчи през целия ден чрез слънцезащитен филтър TRIASORB™, осигурява ултра широкоспектърна защита от UVB-UVA лъчи и синя светлина.
  • Подходящ за всеки тип кожа, за цялото семейство.


TRIASORB™ е първият органичен филтър с уникална способност да абсорбира и отразява вредната част от слънчевия спектър, която включва UVB, къси UVA и дълги UVA лъчи, както и високоенергийна видима синя светлина до 450 NM дължина на вълна. TRIASORB™ също е надеждно тестван при експериментални условия, за да се покаже, че този филтър не е токсичен за три ключови вида морско биоразнообразие: корали, фитопланктон и зоопланктон.


Откакто лансира първият слънцезащитен крем „Sun Block“ беше пуснат през 1987 г., Eau Thermale Avène постига постоянен напредък в екологичната фотозащита. През 2010 г. марката реши да стартира изследователска програма за премахване на октокрилен от своите формули на слънцезащитни продукти.  През 2013 г. чрез тази програма беше разработването на комбинация от четири слънчеви филтъра*, осигуряващи еквивалентна фотозащита, оптимална биоразградимост и по-малко въздействие върху морската среда. Лансирането на Intense Protect SPF 50+ и останалите иновативни продукти  слънцезащита за лице SPF 50 + TRIASORB™ подходящи за нуждите на всеки тип кожа е, резултат от неспирен изследователски процес, повече от 20 години, инициирани от г-н Пиер Фабр. 


Слънчевия филтър TRIASORB™ се произвежда в завода на Pierre Fabre GAILLAC, в региона Тарн във Франция. 


Избирайки слънцезащитните продукти на Eua Thermal Avene, избирате да поемете ангажимент към вашата кожа и околната среда по отношение на водните басейни. 


Научете повече за продуктите


Научете полезни съвети