Лицевият масаж води началото си от древните цивилизации на Индия, Китай, Египет, Рим, Гърция и Месопотамия.

Той не само помага за подобряване на външния вид на лицето, но и на здравословното и психическо състояние, намалява стреса и тревогата. Увеличаването на циркулацията на кръвта по време на масажа помага при възпалени синуси, главоболие и мигрена.

Стимулирането на лимфните възли, намиращи се в областта на брадичката и челюстта допринася за освобождаването на лимфна течност.

Лицевият масаж трябва да е с продължителност от около 20 минути. Това време е напълно достатъчно да се тонизират лицевите мускули и да се подобри циркулацията, което да помогне за намаляването на бръчките и фините линии.

NEWS_MORE_BOX

 

Масажът на лицето обхваща челото, очите, носа, ушите, устата, брадичката, челюстта, шията, областта зад ушите и понякога скалпа. Поради деликатността на кожата масажът трябва да става с леки и меки удари, подобно на потупвания.

Най-добре е масажирането да се извършва със средния и безименния пръст.

Преди да се започне лицевият масаж, лицето трябва да е добре почистено и ексфолирано.

Използването на овлажнител по време на масажа помага за по-лесното движение и отпускане, като същевременно с това хидратира кожата.

Масажът на лицето стимулира регенерацията и възстановителните процеси на кожата, което го прави изключително подходящ за страдащи от акне, екземи, дерматити или след прилагането на процедура за почистване на лицето, която може да предизвика леко дразнение на кожата.


 

Препоръчително е масажът да се прави най-малко два пъти месечно.