Маслото от макадамия съдържа естествени липиди и е богато на редица полезни съставки, необходими за здравето на кожата и подхранването на косата. 

 
Маслото е съставка на лосиони, кремове, масажни масла, масла за баня, маски за коса и други продукти. 
 
Използва се в продукти за терапия на крехка и изтощена коса. Прониквайки дълбоко в структурата на косъма, съставката помага за заздравяване на косата отвътре навън. 
 
Макадамията е ядка и по външен вид прилича, както на орех, така и на лешник. Вкусът й наподобява този на лешника. Растението се разпространява в Австралия и е кръстено на шотландския химик Джон Макадам, култивирал диворастящото дърво.
 
Натуралното масло се извлича от ядките на дървото. Тъй като наподобява естествените мазнини на човешката кожа, то лесно прониква в косата, има омекотяващо и успокояващо действие, затова е и подходящо за третиране на проблемна коса.
 
Маслото е полезно и за кожата, тъй като притежава свойства, които я хидратират, подхранват и тонизират. 
NEWS_MORE_BOX
 
Хидратиращото действие на маслото се дължи на мононенаситената палмитолеинова киселина. 
 
Благодарение на богатото си съдържание на палмитни киселини, то помага за предпазване на кожата от състаряване и увреждания от външни агресивни влияния. 
 
Маслото от макадамия съдържа и и витамини A, E и F, които допринасят за омекотяването и хидратацията на кожата. Маслото има и регенериращо действие, регулира мастната секреция.
 
Маслото има хипоалергенно действие и е подходящо да се прилага и при по-чувствителна кожа.