Дните преди мечтаната морска ваканция са вълнуващи, но и малко стресиращи. Наред с багажа и пресмятането колко рокли и обувки да вмъкнем в куфара, е важно да решим и как експресно да подготвим тялото. Това важно условие ще гарантира здрав и сияен вид и след завръщането у дома.


Лицето и тялото
Почистване на лицето е ключова стъпка, защото помага да премахването на роговия слой на кожата, обновява я и по този начин я подготвя за предстоящите слънчеви бани. Това е тайната на равномерния и красив, нежен тен.


У дома трябва да бъдем внимателни – без тежко ексфлиране и агресивни процедури. Необходимо е да бъдем нежни към кожата на лицето. Ако не сме сигурни, по-добре да се доверим на специалист в козметичния салон, но това трябва да се случи поне 10 дни преди пътуването за да няма неприятни изненади.По отношение на тялото сроковете намаляват – цялостното ексфолиране на тялото може да се случи 3-4 дни преди ваканцията – подходящи за целта са парните пани и сауната, които ще помогнат за премахване на роговия слой и токсините от тялото.

 

Биоревитализация
Или насищане на кожата с хиалурон в дълбочина. Тази процедура обикновено се прилага след почивка, когато сме били непредпазливи и кожата често е зачервена, груба и суха, дехидратирана и безжизнена. Това е така, защото слънцето на морето е 2-3 пъти по-активно, отколкото в града.


Така, че дълбоката хидратация, която може да бъде осигурена предварително с помощта на биоревитализация, не е лоша идея. Процедурата обаче трябва да се извърши седмица преди пътуването. Тя „събужда“ кожата, активира защитната ѝ функция и стимулира производството на собствени молекули хиалуронова киселина. В резултат на това няма да изгорим твърде много и ще се справим с дехидратираната кожа. След пътуването биоревитализация може да бъде повторена още 2-3 пъти. 

 

Ламиниране на косата
За съжаление, когато отиваме на море, често забравяме, че слънцето, морската и хлорирана вода в басейна силно влияят на състоянието на косата. Затова ламинирането е чудесна идея – може да се извърши от фризьор, но и у дома, като използваме ядивен желатин седмица преди отпътуване. Той ще осигури на косата надеждна защита. 

 

Двудневна диета
Преди да си позволим напълно да се отпуснем, не е лошо 2-3 дни преди заминаването да разтоварим тялото и нормализираме работата на червата. Лятото изобилства от пресни плодове и зеленчуци, с които разтоварващите дни не са мъчение, а изобилстват от вкусове и цветове.