В търсене на продукт, който да се грижи за красотата, замисляли ли сте да посегнете към чаша вода? Всъщност водата е не само полезна за здравето ни, но подхранва красотата отвътре. Тя подобрява кожата, ноктите, косата...
 

Чиста и тонизирана кожа

Консумацията на вода запазва кожата чиста и хидратирана и й придава свеж вид. Тя „отмива“ токсините и замърсяванията, които запушват порите на кожата. Природната напитка също така тонизира кожата ни, подобрява еластичността й и предпазва от появата на бръчки
 

Естествена загуба на тегло

Дори и да не ни се вярва, консумацията на вода помага да загубим килограми. През повечето пъти, когато си мислим, че чувстваме глад, всъщност сме жадни. Тогава, след като изпием чаша вода, чувстваме ситост. По този начин може да намалим ненужните похапвания в следобедните часове например. 
 
Освен това, ако заменим някои от обичайните напитки с вода, това би бил много здравословен избор за организма ни. По този начин ще намалим подсладените напитки, които са вредни за здравето.
 

Сияйна коса


Водата хидратира клетките в организма ни, а косата в никакъв случай не прави изключение. Консумацията на повече вода прави косата мека и й придава блясък, без да има нужда от употреба на скъпи продукти. Просто пийте повече вода и скоро резултатът ще бъде налице.
NEWS_MORE_BOX
 
 

По-здрави с повече вода

Чували ли сте израза „Ние сме това, което ядем“? Е, в случая „каквото пием“, но, ако се замислите, в него има много истина и е в сила както за външния ни вид, така и за цялостното ни здравословно състояние. 
 
В този смисъл, най-природната напитка се грижи за поддържане на здравословно тегло, в същото време ускорява циркулацията на кръвта, доставяйки кислород и хранителни вещества на органите в организма ни. 
 
Друга съществена полза е понижаването на кръвното налягане, което пък пази сърцето, а на нас осигурява повече енергия. 
 

Колко вода трябва консумираме?

Експертите обикновено препоръчват да се консумира по 2,5 л. дневно. Тъй като обаче всеки от нас е различен, трябва да проверим какви са препоръчителните количества за вашия ръст и килограми.