В наши дни загубата на коса, за съжаление, придобива размерите на епидемия. За да се случва това, което за много мъже и жени има опустошителни психологически ефекти, са отговорни редица фактори. Те обхващат широк спектър от емоционални състояния и начин на живот, включително ежедневен стрес, хормони, прием на лекарства, възраст, наследственост, щети - причинени от околната среда, свръх стилизиране и неправилно хранене. Наред с характерните за забързания ни начин на живот фактори се добавиха и новите данни за косопад като симптом на COVID-19.


Патологиите по косата са многопрофилен проблем, който макар и да не е животозастрашаващ носи тежки естетични и, като резултат, психологически щети, за които не винаги има бързо и лесно решение. За съжаление, лечението често се оказва грешно или неуспешно, без значение дали касае само външно увреждане на косата или е свързано с по-сериозни проблеми като различните форми на алопеция.


Съществуват много терапии за възстановяване на повредената или загубена коса, базирани на профилактика, научни теории или хипотези, но как да стигнете до тази, която работи и дава дългосрочен резултат?Има ли работеща формула за възстановяване на косата и как да я познаем?

Отговорът на този въпрос изглежда труден, но ще се изненадате колко е логичен. Просто намерете тази формула, която разполага с публикувани клинични изпитвания в подкрепа на нейната ефективност и вместо дълго да разчитате съставките и да правите сравнителни таблици се доверете на доказани резултати.
Независимо дали загубата на коса е причинена от инфекция с COVID-19 или стресът в живота е над нормите, специалистите - в лицето на някои от най-добрите медицински експерти и известни стилисти в света - са единодушни, че има научно доказан подход, чрез който можете да се предпазите от загубата коса и това е Viviscal®


Viviscal® e клинично доказана алтернатива, без лекарства за здрава и силна коса

Сред многото предлагани възможности само една е подкрепена от сериозни научни доказателства, чрез достатъчно на брой рандомизирани, плацебо –контролирани клинични проучвания с хора.


Вивискал е най-продаваната, клинично доказана, свободна от лекарства формула за растеж на косата на пазара днес. Никоя друга програма не се доближила до количеството изследвания, които са направени през последните почти 30 години. Това е най-голямата референция на Вивискал сред всички останали лечения, както и факта че тя наистина работи.


Как действа Viviscal®?

Обобщените научните данни от клиничните изпитвания показват, че формулата Вивискал подобрява разпространението на дермалните папилни клетки и повишава нивата на алкална фосфатаза, индикатор за анагенната фаза от цикъла на растеж на косата. Добавката ефективно подхранва косата отвътре като работи в четири етапа.

  • Бързо и ефективно подхранва космените фоликули отвътре;
  • Укрепва и насърчава растежа на съществуващата коса;
  • Насърчава растежа на косата, която е забавила или спряла своя растеж;
  • Прави косата е забележимо по-силна, по-здрава и по-жизнена.

 

Действително ли Вивискал работи и какви доказателства има, че това е така?

Вивискал работи и това веднага може бъде убедително потвърдено. Подобно на лекарствата с рецепта, доказателствата за неговата ефективност и безопасност са установени съгласно „добрите клинични практики“, а именно чрез двойно слепи, плацебо-контролирани, рандомизирани, мултицентрови, клинични проучвания с хора. 


Огромната популярност на Вивискал се дължи именно на това, че е научно доказан нутрацевтик. Наличните 10 клинични изпитвания, които са публикувани във водещите световни медицински издания подкрепят резултатите, които постига програмата, а именно спиране на косопада и увеличаване, както на растежа, така и дебелината на косъма.


Първото клинично изпитване, доказващо ефикасността на Вивискал, е публикувано през далечната 1992 г. в The Journal of International Medical Research, а ефикасността на Вивискал от тогава до сега се доказва и подкрепя във всички следващи  проучвания, включително и от най-новите, които отново демонстрират статистически значимо намаляване на падането на косата, увеличаване на дебелината на косъма  и увеличаване на броя на космените фоликули за шест месечен период. Допълнителна информация и пълен преглед на клиничните изпитвания можете да намерите на: https://viviscal.bg/?page_id=66

 

КОСОПАД 2

 

Снимка на субект от клинично изследване на Вивискал. 6-месечно проучване на Glynis Ablon, MD, Ablon Skin Institute Research Center, Manhattan Beach, CA, U.S.A.; Steven Dayan, MD, DeNova Research, Chicago, IL, U.S.A. Публикувано в  Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, 2015.

 

Какви са съставките на Вивискал, съдържа ли лекарства? 

Основната активна съставка в добавките Viviscal® е AminoMar С™, собствен патентован комплекс от морски протеин, който е 100% без лекарства и може да бъде намерен единствено в хранителните добавки Viviscal®. През 80-те години на миналия век, скандинавски професор, впечатлен от прекрасната кожа и коса на Инуитите търси и открива причината за този феномен. Това са дълбоководните морски протеини, които съдържа храната им. Точно от тези протеинови молекули е създаден революционния комплекс AminoMar С™, който и до днес остава едно от най-значимите научни открития в борбата със загубата на коса. Всъщност именно тази съставка е основната причина Вивискал да показва толкова впечатляващи  резултати в клиничните изследвания.

 

Морският пептиден комплекс AminoMar С™ е комбиниран с няколко други научно валидирани съставки като екстракт от хвощ, който съдържа естествен силициев диоксид, витамин С, желязо, ниацин, цинк и биотин.


Каква е пълната програма на Вивискал? Какви са компонентите и как работят заедно?

Много фактори са в състояние да попречат на тялото ефективно да абсорбира основните хранителни вещества, от които се нуждае за да поддържа здрава коса. Това, от своя страна, корелира с намаляване дължината на анагенната фаза и като резултат косата става по-слаба и по-тънка след всеки цикъл на растеж. Докато добавките ефективно възстановяват адекватното подхранване на космените фоликули отвътре, актуалната козметична линия на Вивискал - уплътняващ шампоан, балсам и еликсир работи за защита и разкрасяване на косата отвън. Сериите за уплътняване на косата съдържат друг патентован комплекс Ana:Tel™, чийто съставки са получени от естествени източници като грахови кълнове и гроздови семена, в комбинация с биотин, колаген и кератин. Козметичната серия не съдържа SLS, SLES, парабени или изкуствени оцветители.

 

Всеки продукт от серията ефективно работи за ограничаване на косопада, уплътняване и придаване на обем и жизненост на тънката, фина или изтощена коса.