Обривите, от които страдат възрастните, са много различни. Те могат да се дължат и на различни кожни заболявания
 
Екземата е едно от тях. Тя се свързва с няколко незаразни състояния, при които кожата става възпалена, зачервена, суха и се появява сърбеж. Стресът, дразнители като сапуните, алергени, както и климатични изменения могат да доведат до появата на екзема, въпреки че учените не могат да посочат точна причина за развитието й. 
 
При възрастните екземата често се появява в областта на лактите и ръцете, както и на местата, които се „огъват“ като свивката при лактите. 
 
Розацеята е друг обрив, който води до зачервяване в областта на носа, бузите, брадичката, челото, дори и очите. Зачервяването може да се засили с течение на времето, а в някои случаи могат да се развият гнойни пъпки и удебелена кожа. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Херпесите са друг кожен проблем, който е нерядко срещан. Те представляват малки болезнени мехури, пълни с течност, които могат да се „изникнат“ по устата или носа, а причина за появата им е херпес симплекс вирусът. Тя траят около 10 дни и са силно заразни. Могат да се „отключат“ от висока температура, силно слънце, стрес или хормонални промени, като менструацията. 
 
Херпесите се третират с антивирусни локални средства или в краен случай с таблетки. В случай, на наличие на гной, зачервяване на кожата, висока температура или дразнене на очите, трябва да се потърси лекар за консултация. Херпесът в областта на очите е изключително опасен и изисква навременна консултация със специалист.