Често не обръщаме внимание на появилите се мазнини и подпухналост на лицето. Несъмнено някои външни фактори, като тютюнопушене, консумация на алкохол, липса на сън, нездравословно хранене и други могат да доведат до неприятния му вид.

За да се преодолее проблема помагат упражненията за укрепване и тонизиране на лицевите мускули.

Те трябва да се правят ежедневно, като бузите и устните са областите, които се нуждаят от по-голяма грижа.

Предлагаме ви няколко упражнения, които може да практикувате навсякъде, докато сте пред компютъра, телевизора или на спирката.

Напълнете бузите си с въздух и го задръжте за около 5 секунди. Това подобрява кръвообращението и тонизира мускулите.

Периодично обтягайте устните подобно на усмивка, след което "изпишете" с тях буквата „О“. Упражнението е добре да се прави по 10 пъти всеки ден. По този начин се укрепват мускулите на бузите, а и устните.

NEWS_MORE_BOX


Вдигнете вежди и ги задръжте за около секунда, след това се отпуснете. Упражнението тренира мускулите около очите, носа, а и на цялото лице.

„Засмукването“ на бузите също е добро упражнение за тонизирането и намаляването на подпухналостта. Задръжте в това положение за 5-10 секунди, след което го повторете още няколко пъти.

Подгответе устните си за целувка и задръжте за около 3 секунди, после отпуснете.

 


Дъвченето на дъвка също укрепва голяма група от мускулите на лицето.

Редовното прилагане на тези упражнения не само подобрява визията на лицето, но и тонизира целия организъм. По този начин се намалява напрежението и стресът. В комбинация с лицев масаж, ефектът е още по-силен.

Масажът работи върху подобряване на кръвообращението и премахването на излишните мазнини по лицето и прави кожата по-еластична.