Уасабито е вид японска подправка със светло зелен цвят. Най-широко се използва при консумацията на суши. Вкусът му е подобен на горчицата, но много по-остър и лютив. 
 
Готовата за консумация паста се получава от настъргания корен на уасабито, то е наричано още и японски хрян.
 
Освен за предаването на по-пикантен и екзотичен вкус на сушито, уасабито може да се използва и като алтернативен начин за детоксикация и SPA процедура.
 
Той е добър източник на антиоксиданти, увеличава кръвообращението и подобрява цялостно визията на кожата.
 
При смесването му с други естествени съставки като зелен и бял чай, джинджифил и захар може да се използва за увиване на тялото. Получената смес се нанася на тялото, след което то се завива със специални одеяла. Терапията детоксикира, подобрява кръвообращението и прави кожата по-мека. 
 
За хидратиране на кожата към уасабито се добавя пшеница и мед. Прибавянето на мента и захар служи за ексфолиране на кожата.
 
Обвиването с уасаби и различните добавки към сместа имат и антицелулитен ефект, помагат при главоболие, спазми и ставни болки.