Целулитът е сред най-упоритите естетични проблеми, с които жените се сблъскват. Сякаш, за да затвърдят тази теза повечето козметични продукти против целулит са или твърде скъпи, или с неизяснен състав, или по-лошо – съдържат агресивни към кожата съставки, които може да решат единия, но да отключат друг кожен проблем.

 

Затова от първостепенно значение е целулитът да се бори с продукти, които са едновременно достъпни и безопасни. Такива продукти може да се приготвят и в домашни условия.


 

Целулитът е състояние, при което се наблюдава нарушаване релефа на кожата, вследствие прекомерно и неравномерно отлагане на мастна тъкан под нея, водещо до влошена циркулация на кръвта в тези зони.

 

Според козметолозите ефективният продукт за бързо и трайно премахване на целулита трябва да действа в 2 основни направления:

  • Да хидратира кожата и да помага за поддържане на естествената и водно-липидна структура;
  • Да помага за разграждане на целулита, разнасяне на мазнините и възстановяване на нормалното кръвообращение в засегнатите зони на кожата;

 

NEWS_MORE_BOX

 

Ефективно средство, което отговаря на тези условия и действа за по-бързо и трайно намаляване на целулита, може да се приготви и в домашни условия.

 

За подобряване външния вид и красотата на кожата при целулит може да се разчита на кокосова мазнина и етерично масло от грейпфрут. Със смесването на кафена чашка кокосово масло и 30 капки масло от грейпфрут се получава достатъчно ефективен крем против целулит, удобен за домашна и ежедневна употреба.

 

Кокосовото масло е богато на хидратиращи кожата вещества и на мастни киселини, които поддържат липидната и структура. Така то подпомага поддържането на естествената хидро-липидна мантия на кожата. Маслото от грейпфрут съдържа високи количества бромелаин – мощно противовъзпалително средство, което подпомага разграждането на целулитните отлагания и разнасянето им.

 

Козметичната практика и проучванията показват, че третирането на засегнатите от целулит кожни участъци с този крем за по 5 минути дневно помага за поне 30% намаляване на целулита в рамките на няколко месеца. За хора с чувствителна кожа е препоръчително всяка мярка за борба с целулита, включително позлването на посочения метод, да се консултира с дерматолог за подсигуряване на безопасността и ефекта.