През последните години модната индустрия постигна значителен напредък в продуктовото разнообразие и признава красотата на всички фигури. За жените с пищни форми изборът на подходящ бански костюм може да бъде предизвикателство. Затова е много важно да се намерят бански костюми, които подчертават естествената красота на тялото и осигуряват самочувствие.

 

Приемете тялото си и го обичайте 


Първата стъпка при избора на бански костюми е да обичате фигурата си такава, каквато е. Всички характеристики на тялото ви са уникални и красиви по свой собствен начин. Самоувереността и приемането на себе си създават най-здравата основа за разумни стилови решения и за това да се чувствате чудесно във всеки бански костюм. Когато купувате бански костюми, е препоръчително да не купувате по-малки размери само защото смятате, че изглеждате по-добре в тях. Непасващ бански би имал точно обратния ефект. Освен, че той няма да ви стои добре, то такъв бански няма да ви бъден удобен и може да причини охлузвания в зоната на ръбовете и банелите му.

 

Опознайте тялото си 

За да изберете бански костюм, който ще подчертае вашите преимущества, е от съществено значение е да познавате добре фигурата си. Силуетите могат да варират - от пясъчен часовник до ябълка, круша и правоъгълник. Определянето на типа фигура, който притежавате, ще ви помогне да съсредоточите усилията си в избора на подходящия бански. 

 

Изберете подходящата кройка 

Plus size банският трябва да има кройка, която приляга добре на тялото и осигурява правилната опора. Ако имате голям бюст, най-добре изберете модели с твърди чашки, с банели или ластично бие под бюста. Така ще имате идеална опора. Ако искате да прикриете корема, или просто да му дадете допълнителна опора, добро решение би било да изберете бански с висока талия. Целите бански с допълнителен вертикален шев по гърба са идеални за дами с пищен ханш, защото дават сигурност и свобода на движение на тялото.

 

Изберете правилните материали 

Материята на банския играе съществена роля за цялостния външен вид и комфорт. Препоръчително е да се избират еластични материи, които се разтягат, за да прилягат на тялото и да осигуряват необходимото удобство. Трябва също така да се уверите, че материалът е с бързосъхнещи свойства. 

 

Изберете правилния дизайн 

По магазините има различни варианти, които могат да бъдат привлекателни и ласкателни за различните форми на тялото. Ето някои идеи за дизайни, които стоят добре на пищна фигура: 

  • Бански с висока талия - Тези бански имат долнища с висока талия, които подчертават талията и удобно покриват областта на корема. Те могат да осигурят класически и елегантен външен вид, особено, ако са едноцветни. 
  • Бански костюми с V-образно деколте - V-образното деколте привлича вниманието към горната част на тялото, издължавайки силуета. Този дизайн може да бъде изключително ласкателен,раменете и шията.
  • Бански със странични детайли - това са бански костюми с декоративни детайли или плисета отстрани, които придават стил и оригиналност. Тези детайли могат да създадат илюзия за по-слаба фигура и да помогнат за очертаване на талията.
  • Бански с вертикални мотиви - Вертикалните мотиви могат да имат оптически отслабващ ефект, тъй като създават илюзията за по-дълъг и тънък силует. Няма да сбъркате с бански на вертикални ивици.
  • Бански костюми с допълнително покритие - Някои жени предпочитат бански костюми с допълнително покритие, като например бански костюми тип танкини или пола. Те осигуряват допълнително покритие и увереност, като същевременно ви позволяват да се наслаждавате на слънцето и водата. На пазара вече има и долнища на бански тип шорти, както и горнища с дълъг ръкав.

Няма нужда да се отказвате от ярките цветове

Всички знаем, че тъмните цветове като черно и тъмно синьо вталяват фигурата оптически. И все пак, ако обичате ярките цветове няма нужда да се отказвате от тях. Ако желаете да вталите фигурата си визуално и да носите нещо цветно, то можете спокойно да откриете бански, който е с тъмни странични части и ярък принт по средата. Обратния вариант също подхожда на пищните фигури. Друга опция е да изберете бански, който има тъмна долна част, но цветна горна част. 

 

Най-важното при избора на бански е, той да ви кара да се чувствате уверена и красива. Всяка черта на тялото ви е ценна и трябва да бъде прегърната с любов.