Всеки може да посочи поне няколко белега по тялото си, били те от порязване, изгаряне или в някои случаи от проведени хирургични или естетични процедури. Някои белези остават незабелязани, но други могат да преобърнат живота ни с главата надолу.


От функционална гледна точка белезите могат да причинят силен сърбеж, повишена чувствителност и болка. От психологическа - те могат да засегнат съня, качеството на живот, а когато са видими, оказват значително влияние и върху самочувствието.


Често за кожните раздразнения се говори като за състояние, което може да води до дискомфорт, но рядко се свързват с изразена болка, стигаща до непоносимост. Този симптом обаче може да бъде пренебрегнат по време на лечението на съответното кожно заболяване. Болката се възприема за второстепенен проблем, тъй като не компрометира правилното зарастване.Но неприятните кожни усещания са реалност за уязвимата кожа  – раздразнение, парене, усещане за опъване и сърбеж, които още повече я отслабват. Този дискомфорт може да се определи като интензивен, дори болезнен.


Като специалист по уязвимата кожа, Дерматологични лаборатории A-DERMA вложи експертизата си в иновация за третиране на неприятните кожни усещания. A-DERMA проучи множество растения, използвани в козметиката и дерматологията, и именно Котешкият нокът демонстрира изключителни свойства. Признато за лечебно растение от Световната Здравна Организация, обект е на няколко научни публикации, доказващи качествата й; особено богато е на проантоцианидини, активно действащи молекули.

 

Екстрактът от Котешки нокът е комбиниран с екстракта от кълнове от Овес Rhealba®, сърцето на продуктите A-DERMA, в 1то натурално ултра-облекчаващо средство за кожа - CUTALGAN спрей.

 

адерма мидъл


Подходящ за лице, тяло, скалп и дори външни интимни зони, CUTALGAN облекчава неприятните кожни усещания при кърмачета, деца и възрастни. От значение е формата на спрей, тъй като осигурява добро приложение на засегнатите участъци, а патентованата текстура тип „течна превръзка“  не позволява разтичане.


Мигновено успокояване в продължение на 6 часа* с натурална формула – 98% съставки с натурален произход


За продуктите, свързани с проблемна и лесно уязвима кожа, значение има те да осигуряват ускоряване на епидермалното възстановяване, като паралелно с това, да действат срещу остатъчни следи и да успокояват неприятните кожни усещания.

 

Едновременно да възстановим и успокоим кожата се оказва мисия възможна, благодарение на новия A-DERMA EPITHELIALE A.H ULTRA Успокояващ възстановяващ крем** - 1-та формула с 94% съставки с натурален произход с тройно действие. Чрез ключовата съставка L-ALA-L-GLU дипептид (комбинация от две аминокиселини -  L-аланин и L-глутамин) се ускорява затварянето на рани и се предотвратяват хиперпигментациите.


Продуктът съдържа още хиалуронова киселина, която потенцира регенерацията на кожата и поддържа ниво на хидратация, необходима за процеса на възстановяване. Включен е и екстракт от кълнове на Овес Rhealba®, с успокояващо действие, благодарение на съдържанието на флавоноиди и сапонини.


А екстрактът от Котешки нокът облекчава неприятните кожни усещания.

 

адерма енд


Възстановяването на кожата след увреждане протича в три основни етапа, като в последния, т. нар. фаза на ремоделиране, се определя крайния вид на белега. Един от начините, по който активно можем да повлияем белега в тази фаза, е чрез масажиране на затворената рана.


Прилагането на масаж води до омекотяване на тъканите и намаляване на срастванията, стимулира микроциркулацията и осигурява поддържане на добра хидратация.


Специално създаден за масаж, Epitheliale A.H DUO MASSAGE Масажно гел-олио е последваща грижа на Epitheliale A.H ULTRA Крем при риск от неестетични белези. 


Патентованата променяща се от гел в олио текстура е създадена специално от експертите на A-DERMA за насърчаване и улесняване на масажа - "разчупваща се във времето". 


Epitheliale A.H DUO MASSAGE Масажно гел-олио е безопасно и натурално решение, за масажиране на неестетични белези и стрии, които са все още зачервени. Подходящ за кърмачета, деца и възрастни, включително бременни жени.

 

Доверете се на натуралните дерматологични решения от A-DERMA за уязвена кожа в ежедневието, след татуиране или повърхностни дерматологични процедури (лазер, пилинг, криотерапия и др.).

 

Продуктите може да намерите на място в аптеките или в онлайн сайтовете им.


* Клинично проучване, проведено с 60 души
** Повърхностните слоеве на епидермиса