Белезникавите и грозни линии по корема, горната част на ръцете, гърдите, бедрата и краката... Огромна част от жените, а и от мъжете, се сблъскват с този проблем, който води след себе си дискомфорт и притеснения.
 
Стриите най-често се появяват в резултат от рязко увеличаване или намаляване на телесното тегло. За съжаление, трябва да сме наясно, че тези белези няма как да изчезнат напълно, но има начини да избледнеят. Ето и някои от тях:

1. Лимонов сок

С високата си киселинност, лимоновият сок е едно от най-ефективните средства за защита от стрии или за тяхното избледняване.
 
Просто отрежете един лимон, изцедете сока му и втривайте нежно в засегнатите зони по кожата. Достатъчно е да поседи около 10 минути, след което изплакнете с леко хладка вода. За по-добри резултати, процедурата може да се повтаря и няколко пъти дневно. 

2. Хидратант

Редовната употреба на овлажнители, покага на кожата да остане хидратирана и това може да подобри нейната еластичност, съответно и появата на нови стрии.
 
Хидратантите с какаово масло или алое вера са добър избор.
 
NEWS_MORE_BOX
 

3. Масло с витамин Е


Витамин Е има силни антиоксидантни свойства и запазва колагенът в кожата, което я предпазва от увреждане.
 
Масажирането с масло или олио с витамин Е, може да помогне много при дългогодишни и дълбоки стрии. 

4. Алое вера

Както споменахме, стриите са индикация, че кожата е загубила своята еластичност. Невероятните свойства, които алое вера притежава, са много добре познати. Гелът от вътрешността на растението има способността да помага при различни кожни проблеми.
 
Разбира се, най-добре е да се използва директно гел от живото растение. Изрежете едно листо алое и изцедете гела. Масажирайте ежедневно засегнатите зони на кожата и постепенно ще забележите как стриите избледняват.