Постигането на желания вид на косата, и то за по-кратък период от време, може значително да я увреди. Причината е, че по време на този процес обикновено забравяме да се погрижим за нея. 
 
Добрата новина е, че има някои стратегически стъпки, с помощта на които драстично може да се намали времето за изсушване на косата, като същевременно не се жертва нейното здраве. Ето как...
 

Да инвестираме в професионален сешоар

Препоръчително е сешоарът да бъде с по-висок волтаж. По този начин не само се ускорява самият процес на сушене, но се намалява и начупването на косата. Ако искаме косата да бъде гладка и лъскава, йонният сешоар е най-добрият избор. 
 
Тези уреди излъчват отрицателни йони, които помагат за елиминирането на водата в косата, която е положително заредена, много по-бързо. Тъй като времето за изсушаване е съкратено наполовина, косата е увредена в по-малка степен. 
 

Да се отстрани излишната влага от косата

Процедурата преди изсушаване е ключова, твърдят експерти. Ако косата е напоена с много вода, това може да удължи периода за изсъхване с цели 20%. Затова след шампоана и балсама, е препоръчително да изцедим водата от косата, след което я увием в хавлиена кърпа. 
NEWS_MORE_BOX
 
Да внимаваме с употребата на лосиони и серуми, които не се отмиват
 
Козметичните продукти, особено маслата и тежките кремове, забавят изсушаването на косата. Затова, ако трябва да използваме подобен продукт, е препоръчително да се насочим към такъв, който е възможно най-лек, като спрей за впръскване само в краищата. 
 
По-тежките продукти забавят процеса на изсушаване, тъй като не могат да се разнесат равномерно по косата