За мнозина сочните устни са част от общата картинка на благодат в лицевото изражение и често стават повод за множество фантазии от страна на противоположния пол. В крайна сметка, кой не би пожелал и кой не би помечтал за страстна целувка с противоположния пол, притежаващ много контрастни и сочни устни, оставящи усещане и спомен за силна любов още при първото докосване?

 

В днешно време съществуват редица методи за уплътняване на устните, придаване на обем и изглаждане на контура им. С тези методи се придава плътност на устните и несравнимо докосване при целувка, подсказващо за нежност, страст и незабравими емоции. Статистическите данни показват, че при наличието на първа много сладка и страстна целувка с дама, притежаваща красиви, големи и сочни устни, ефектът на "любовния ангел" покосява мъжкарите много по-бързо, отколкото в други ситуации. Именно поради това специалистите по козметична хирургия в наши дни измислят непрекъснато нови и нови начини за корекция на устните по хирургичен път, така че да се постигне траен ефект. Появява се въпросът у редица дами - нужно ли е тази жертва, подлагане на хирургични манипулации, в името на пленяващото излъчване и покоряването с огнената страст още с първата целувка? За мнозина това е немислимо, а в някои случаи и финансово неоправдано. Именно заради това специалистите посочват и някои основни трикове, с които дамите и господата могат да подплътят устните си, без това да коства време и финансови инвестиции.


 

Специалистите съветват да се прилагат ежедневни масажи сутрин и вечер на устните, след измиване на зъбите, с четката за зъби. Също така е възможно масажът да се приложи с леко навлажнена кърпа. Целта е да се осъществи разтриване на устните за около 5 минути, с което да се осъществи естествен пилинг и премахване на повърхностния вроговяващ епителен слой. По този начин се увеличава притока на кръв към устните, с което те увеличават размерите и плътността си, а повърхността им става много гладка. Според лекарите, след процедурите по естествен пилинг е редно да се постави някакъв балсам за устни, който същевременно с увеличения кръвен приток към устните и уплътняването им да осигури добра хидратация на устните и да предизвика усещане за нежни и сочни устни при целувка.

 

Съветите на специалистите са да се избягват всякакви травмиращи фактори за устните, като хапане или често облизване. Това води до тяхното изсушаване, травмиране и напукване. Ако проблемът с напукването на устните е актуален и без травмиращи фактори върху тях, те съветват да се прибегне до използването на балсами за устни, съдържащи витамин А и Е, както и бадемово или какаово масло. По този начин устните стават по-меки и сочни и доставят усещането за много по-нежна, пристрастяваща и сладка целувка.

 

Други ефективни начини за придобиване на по-сочни и страстни устни са така наречените зрителни ефекти върху козметичното поле. Целта е да се постигне такъв нюанс в цветовото манипулиране върху устните, че те да изглеждат големи, плътни и невероятно страстни. Козметиците съветват да се разширява контура на устните с грим, като целта е да се подберат много внимателно нюансите на кафявия цвят.

 

Друг начин за развиване на много сексапилна и нежна визия на женското лице, чрез корекция на устните, е прилагане на червила и гланцове за устни с по-светли цветове. По този начин устните придобиват лъскав ефект и при допир стават много гладки.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Други съвети на козметиците, насочени към дамите и господата, са да приготвят собствени препарати и разтвори за увеличаване обема на устните чрез натурални съставки. Много ефикасно средство е маслото от карамфил, примесено към нормалното червило или балсам за ежедневна употреба. Също така може да се прилага смес от канела и вазелин, след ексфолираща процедура, и премахване на препарата след петминутен престой и третиране на устните.

 

Корекцията на устните с цел придаване на обем, визия, сочност и страст може да се извърши и посредством хирургични операции. Те се провеждат от специалисти по козметична медицина и пластична хирургия. Ефектът се постига с помощта на хиалуронова киселина и друг вид филъри, които се инжектират в устните под местна упойка. Негативите на този вид процедури са, че ефектът настъпва след няколко дни, като през това време е възможно да има леки синини и оток, поради физическата манипулация над тъканните им структури. За сметка на природните средства, обаче, ефектът при поставянето на филъри с цел подчертаване, уплътняване на устните и постигане на сексапилна визия е наличен в продължение на шест до осем месеца, през което време не се налага допълнително манипулиране.