С навлизането в 30-те се забелязват някои промени в състоянието и вида на кожата. Те са главно в текстурата и вида й, възможен е преход от мазна към суха или нормална и обратното.

За да се забавят естествените биологични процеси и да се задържи за по-дълго време сияйният й вид е препоръчително да се полагат по-специални грижи от тази възраст.

Налага се ежедневно овлажняване на кожата, което спомага компенсирането на хранителни вещества с козметиката и хранителния режим и промяната в метаболизма с възрастта.

Необходимо е да се увеличи консумацията на плодове и зеленчуци за сметка на мазните, пикантни и полуготови храни.

Мазните храни увеличават изявата на пъпки и омазняване на кожата, докато плодовете и зеленчуците й осигуряват витамини и важни антиоксиданти, които забавят стареенето й.

Нанасянето на успокояващи кремове с естествени съставки трябва да е придружено с лек лицев масаж.

Масажът стимулира кръвообращението, подобрява тургора на кожата и в комбинация с крема за лице, подмладява клетките и възвръща тонуса й.

NEWS_MORE_BOX


 

Как да изберем подходящата козметика на 30 години?


 

  • Сутрин лицето трябва да се почиства с продукти, съдържащи алфа-хидрокси или гликолова киселина за ексфолиране на кожата.

 

  • Слънцезащитният фактор за лицето, подходящ за тази възраст е SPF 15.

 

  • Кремът за лице трябва да е овлажняващ и богат на антиоксиданти като зелен или бял чай, нар или витамин C, които защитават кожата от свободните радикали и стареенето на клетките.

 

  • Нощните кремове трябва да съдържат ретинол или ретиноиди. Те помагат за премахване на тъмните кръгове около очите, подпухналостта и регенерират кожата.


При липсата на резултати от спазването на определен здравословен режим и подходяща козметика е желателна консултация със специалист дерматолог, който да съдейства за поддържането на хубава и здрава кожа.