Забелязали сте, че имате суха, чуплива коса... Като я съберете в опашка тя е далеч по-тънка от преди години – да, със сигурност косъмът е изтънял. Допълнително се разстройвате от факта, че косата е загубила не само жизнеността си, но и цвета, което налага да прибягвате извънредно до мерки, които допълнително я изтощават...

Погледнете ноктите си – вероятно са тънки и чупливи.

А кожата – издайническите бръчици и най-вече нейната неуправляваема сухота ви отчайват в опитите да съхраните свежестта ѝ за по-дълго...


Не сте сама! 

 

С напредване на годините губим колаген, синтезът му от организма ни намалява. Известно е, че това се отразява на еластичността на кожата и недостигът му е свързан с образуването на бръчки.

 

Можем да си осигурим колаген по два начина: приемайки го вътрешно или външно или стимулирайки синтеза на колаген от собствения ни организъм. 

 

Проведени през последните десетина години проучвания разкриват, че ключова роля за оптималния синтез на колаген от организма, освен витамин С, има и силицият. Той има принос не само за получаването на по-добра еластичност и здраве на кожата, но и за по-бързото възстановяване на кожните клетки. 

 

има отношение не само към производството на колаген, който прави кожата здрава и еластична, но и към по-бързото възстановяване на кожните клетки. 

 

Това допринася за по-доброто здраве на повърхностния слой на кожата, което я прави по-устойчива и по-малко предразположена към оформянето на разширени пори и пъпки, както и по-малко податлива на въздействието на други нарушаващи колагеновия синтез фактори като тютюнев дим, замърсен въздух и химически съставки.  Добавеният ефект на силиция е, че той съдейства за запазване на хидратацията на кожата. Така можем да заключим, че силицият бори бръчките по два начина – един път чрез осигуряването на достатъчен синтез на колаген и, втори път, чрез съхраняване на влагата в кожата. 

 

По-високото съдържание на силиций се отразява и на състоянието на косата. Изтъняването на косата, чупливостта и оредяването ѝ много повече са резултат от нерационално хранене, стрес, отколкото от познатите враждебни за нея външни фактори като често миене, топлинно третиране, сушене, използване на стилизиращи продукти, боядисване и агресивни за нея климатични условия.

Възстановяването на нивата на колаген в косата се отразяват на вида ѝ – косъмът става по-плътен, нечуплив, блестящ и устойчив. Допълнително, силицият възвръща хидратирания ѝ вид и допринася за жизнеността и плътността на косата. 

 

При научни проучвания, по време на които е приеман от доброволци силиций в продължение на 8 седмици или 9 месеца се установява, че косата и ноктите растат по-бързо, освен че състоянието им се подобрява значително. Силицият е преобладаващ микроелемент в структурата на ноктите, и доказано те стават по-малко чупливи при приема му. Нещо повече, намира се, че силицият има отношение и към превенцията от остеопороза и костното здраве! 

 

Силицият се съдържа обичайно в почвата и си го набавяме чрез храненето, предимно от зърнените източници. Известно е, че с напредването на възрастта набавянето му в организма намалява. 

 

Микроелементът е във фокуса на медицинската наука сравнително отскоро и изследванията, съответно и данните за приложението му са оскъдни. Но в Западна Европа и конкретно в Германия има сериозна традиция за прием на силициеви продукти с цел поддържане на красотата и справяне с проблемната кожа или възрастовите изследвания на кожата, косата и ноктите. Научните проучвания в тази насока са все още малко, но достатъчно Допелхерц да инвестира в създаването на нов продукт, чрез който да можем да си осигуряваме достатъчно силиций за здраве и красота.

 

Германската фармацевтична компания Куайзер Фарма постави един наистина иновативен продукт без аналог на пазара - Допелхерц® актив Комплекс за красота, който включва в състава си новия играч силиция, под формата на силикатни минерали, и познатия колаген, под формата на колагенов хидрозилат.


Освен основните силиций и колаген, комплексът включва набор витамини и минерали, които осигуряват пълна грижа за поддържането на естетичния външен вид отвътре. 

 

Това са витамин С, цинк, мед, манган, молиблен, селен, витамин В2, витамин В6, фолиева киселина, биотин, пантотенова киселина.

Постигането на разкрасяващия ефект върви с други ползи от комплекса - неговият антиоксидантен ефект и заздравяване на съединителната тъкан и костите.

 

Излишно е да се споменава, че като компания със 120 годишна история, притежаваща в портфолиото си над 140 продукта и собствена лаборатория, Допелхерц актив Комплекс се отличава с доказано немско качество. На българския пазар се предлага на съвсем достъпна цена. 

 

Състоянието на нашата кожа, коса и нокти до голяма степен е резултат от процесите, които се случват в организма ни и може да бъде показател за наличието на определени дефицити. Стресът, непълноценното хранене и недоимъчните режими, непълноценният сън и агресивните климатични условия влияят осезаемо първо на нашата красота независимо какви грижи полагаме за тях външно. Днес разполагаме със средство, с което да се погрижим пълноценно за тях отвътре!