Грижата за кожата изисква използването на различни козметични продукти. Според специалисти серумите за лице са много по-ефективни от някои кремове.

Това се дължи на комбинацията от концентрирани съставки в серума, които проникват директно в по-дълбоките слоеве на кожата, където подпомагат възстановяването на клетките, тъканите и производството на белтъци и хранителни вещества.

За разлика от кремовете за лице, серумите не съдържат толкова мазнини.

Серумите са разработени главно за забавяне процесите на стареене и съдържат витамини А, С и Е. Имат силни антиоксидантни свойства.

Витамин А (ретинол) в тях помага на кожата да възвърне гладкостта си и намалява бръчките.

Молекулите, съдържащи се в серума, са с по-малки размери в сравнение с останалите козметични продукти, което осигурява проникването им на по-голяма дълбочина в кожата. Наличието на малки молекули осигурява и по-добра влажност.

За да се избере подходящият серум, трябва да се вземе предвид типът на кожата. Препоръчителна е консултация със специалист, която да установи проблема, върху който трябва да се наблегне - премахване на бръчки, възстановяване на колагена и еластина, затваряне на порите, освежаване на кожата и др.

Съществуват различни серуми, съобразени с тези нужди и е важно да се подбере точният между тях, обясняват специалисти.

За видими резултати е препоръчително серумите за лице да се използват всекидневно за дълъг интервал от време.