Розовата вода е ценна съставка в козметичния сет за кожата, тъй като осигурява пълноценна грижа за красотата и визията при всяка възраст. Освен че притежава приятен аромат, розовата вода осигурява ценна хидратираща грижа за кожата в дълбочина, намалява признаците на стареене, осигурява защита и подобрява зарастването на раните и белезите. Също така, тя осигурява противовъзпалително действие за кожата, освежава я и я успокоява. Розовата вода хидратира кожата в дълбочина, повишава нейния тонус и еластичност, но също така изравнява тена и озарява. По този начин допринася за ревитализиране на кожата и по-сияйния ѝ вид.

 

Розовата вода е ценно средство за пречистване и омекотяване на кожата. Приложението ѝ е подходящо дори за чувствителна кожа, тъй като възстановява баланса и допринася за контрол на себумната секреция. Това я прави подходяща  за кожата, склонна къма акне, особево в сутрешната рутина или вечер след премахване на грима и старателно измаване на кожата. Розовата вода има богато съдържание на витамини и полифеноли, които ѝ придават противовъзпалителни свойства, ценни за справяне с акне, раздразнена кожа, възпаления на скалпа и сух пърхот. За да се осигурят тези ползи е препоръчително тя да се нанася върху кожата чрез пулверизатор и последващо нежно втриване на продукта чрез масажни движения, което осигурява проникване в дълбочина и бързо облекчение.


 

Нейната нежна формула допринася за облекчение на дразненето, сърбежа и зачервяванията, които се дължат на екзема, розацея, псориазис и други. Това предоставя пълноценно регенериращо действие за сухата кожа, склонна към изсушаване. Розовата вода притежава ценни свойства да ускорява възстановяването на тъканите и зарастването на раните и белезите. Това облекчава акнето, белезите от акне и другите разранявания. Също така, розовата вода е подходяща за нанасяне върху кожа, зачервена след излагане на слънчева светлина.

 

Богатото съдържание на есенциални мастни киселини и антиоксиданти ѝ придава ключови ползи за защита от вредното действие на свободните радикали, с което да предотврати преждевременното стареене. Нейното действие осигурява поддържане на оптимално качество и количество на колагена в кожата, както и допринася за еластичността, устойчивостта и ревитализирането. Розовата вода е отлична съставка в грижата за околоочния контур и справянето с торбичките под очите, сините кръгове, раздразненията в тази зона и отоците. Тя намалява подуването и действа освежаващо.

 

Розовата вода може да се нанася както чрез пулверизатор, така и с памучни тампони, по шията и лицето, с нежни движения, които осигуряват дълбоко проникване. Препоръчително е нанасянето да се осъществява след премахване на грима и дълбоко почистване на кожата, за да се осигури ефективен завършек в грижата кожата.

 

Референции:

https://www.passeportsante.net/beaute-et-soins-g158/Fiche.aspx?doc=eau-rose-proprietes-beaute