Скоростта, с която кожата старее се вижда по очите. Или по-точно по кожата на очите. Видимо е, че кожата на очите е най-фина, тънка и нежна, което я прави беззащитна на външните фактори. Хидратацията на кожата обаче е младост и за да я съхраним се налага да полагаме специални грижи за нея.


В края на студеното полугодие кожата ни е изморена и суха. Обикновено е дехидратирана заради студения въздух и вятъра, отоплението и по-ограничената консумация на вода. Ако кожата под очите ни се е осеяла с бръчици, то значи не сме успели да компенсираме разхода ѝ на вода. Пролетта е времето, в което можем идеално да утолим жаждата на кожата – сезонът не е нито толкова студен, че да се боим от хидратиращите кремове, същевременно е преход към лятото, за което трябва предварително да осигурим и застраховаме сияйния вид на кожата.

 


Как да осигурим вода на кожата?

Предимно по два начина:

  1. Задължително е да увеличим консумацията на вода;
  2. Трябва и да осигурим ежедневна двукратна грижа, насочена локализирано за хидратирането на кожата.

Точката с водата е лесна, но как да изпълним втората?

Сияйният вид на кожата се дължи на наличието на вода в нея. Водата де факто се намира в пространството между клетките. Водата обаче не присъства в междуклетъчното пространство във вида, в който я виждаме и познаваме. Водата в междуклетъчното пространство се задържа там заради хиалуроновата киселина. Хиалуроновата киселина е един особен водонеразтворим мукополизахарид – линеен и доста дълъг. Този полизахарид може да свързва и задържа огромно количество водни молекули, което и позволява задържането на вода, 1000 пъти над собственото му тегло. Половината от съдържанието на междуклетъчното пространство е хиалуронова киселина, а тя пък може да задържа вода хилядокрътно над собственото си тегло. 

По принцип телата ни синтезират сами хиалуронова киселина, но организмът ни е зает да синтезира и чисти какво ли не и със сигурност се нуждае от малко подкрепа в полза на красотата. Когато усетим кожата си нетипично суха и видим, че зоната под очите е осеяна с подозрително много бръчици, е време да пристъпим към мерките.


Как можем да вложим малко повече блясък в кожата на лицето и под очите? С подходящите продукти.


През месец март в Аптека Puls.bg тече 10% промоция на продукти на Eucerin, които могат да са от полза - apteka.puls.bg/selection/eucerin-promociya-prez-mart-2023:

  • Eucerin Hyaluron-Filler Ултралек хидратиращ гел 

Той запълва бръчките, стимулира собственото производство на хиалуронова киселина и предпазва от бързо разграждане на хиалуроновата киселина. Действието му е бързо – след нанасяне кожата се усеща освежена и хидратацията ѝ трае в продължение на 24 часа.

  • Eucerin Hyaluron-Filler Околоочен крем SPF15

С възрастта собственото производство на хиалуронова киселина в кожата намалява, оформят се бръчки и тя придобива по-състарен вид. С високо- и нискомолекулярна хиалуронова киселина кремът хидратира кожата и бръчките се изглаждат. Активира и собственото производство на хиалуронова киселина, намалява скоростта на разграждането ѝ и защитава кожата от свободни радикали.

  • Eucerin Hyaluron Filler + Volume Lift околоочен крем

Това е продукт, който освен че осигурява необходимата хиалуроновата киселина и хидратира кожата, действа срещу нейното отпускане. Такова отпускане е факт заради загубата на обем и става видимо първо в деликатната зона на очите. 

  • Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity околоочен крем

При вече налични загуба на еластичност и дълбоки бръчки около очите, освен с хиалуронова киселина кожата може да бъде подпомогната и за подобряване на еластичността ѝ и ускоряване произвоството на колаген. 

 

Можете да видите и комплектите на Eucerin за измиване на кожата също в промоция този месец - apteka.puls.bg/selection/eucerin-promo-komplekti-prez-mart-2023.