Акнето е често срещано кожно заболяване, което засяга в най-голяма степен юношеската възраст, но може да се прояви и на по-късен етап.

 

Обикновено са засегнати области на кожата с голяма концентрация на мастни жлези - лицето, горната част на гърдите и гърба.Различни фактори могат да окажат ефект за развитието на акне – хормонални, наследствени, небалансирано хранене, замърсяване, неподходящи козметични продукти, дори носенето на аксесоари (пр. ленти на челото при спортисти). 


Това е и най-честата причина за консултация с дерматолог.


Кожата, склонна към акне, изисква специални грижи и употреба на адаптирани продукти за хигиена и грижа. 


Развитието на акнето може да е с различна степен на изява. При умерени към тежки изяви на кожното заболяване може да се назначи и лекарствена терапия. Някои от медикаментите обаче могат да провокират проявата на странични ефекти, като изсушаване, раздразнение и фоточувствителност. Това от своя страна може да обезкуражи пациентите и често да е повод за неспазване на предписанието.

 

Кожата, склонна към акне е двойно уязвима – от една страна провокирана от самото заболяване и от друга – причинена от лечението. Затова тя изисква грижа с различен подход.


Мисията на Дерматологични лаборатории A-Derma е да възвърне баланса на уязвимата кожа, възможно най-натурално. Пионери и посветени повече от 35 години на растително базираната дерматология, марката е съчетание на природа и научна експертиза. В основата е специално подбрания Овес Rhealba® с успокояващи, възстановяващи и ребалансиращи свойства.


Серията на A-Derma Phys-AC за кожа, склонна към акне, е разработена за ефикасна, но и нежна хигиена и грижа, които не агресират уязвената кожа, а спомагат за възвръщането на нейната красота.

 

а дерма 6


Ефикасността е задължителна. Основен приоритет на Phys-AC са активни съставки, съобразно продукта, повлияващи всички фактори, отговорни за изявата на акне: Sebolia намалява излишъка от себум, алфа- и бета хидрокси киселини с кератолитично действие подпомагат отстраняването на комедони, екстрактът от кълнове от Овес Rhealba® предотвратява прекомерното развитие на бактерията P.acnes, а Zincol допълва успокояващото и антииритативно действие на екстракта.


Второ предимство на Phys-AC са хидратиращи формули, които помагат на кожата да възстанови баланса си.


Почистването на кожата е първата стъпка в третирането на кожата. Почистващите гелове трябва да притежават едно важно свойство – да не изсушават кожата. Това налага търсенето на такива продукти без сапун и с физиологично pН. Лесното изплакване, без прекомерно образуване на пяна, допринася за намаляване на излишното търкане и съответно проявата на раздразнение. 


A-Derma Phys-AC Почистващ пенещ се гел, с формула с 98% съставки с натурален произход, отговаря на тези изисквания. При предпочитание на продукт за хигиена без изплакване, Phys-AC Мицеларна вода със 100% фитомицели почиства и демакиира лицето и очите, с оптимален респект към уязвимата кожа.


Phys-AC Global Пълна грижа срещу несъвършенства (пъпки и комедони) е втората стъпка за грижа, с доказано антирецидивно* действие. Матира кожата, без да причинява усещане за опъване, облекчава и успокоява зачервяванията, и моментално възвръща сияйния тен. Иновативната формула е вложена в гел-крем с многопластова текстура. При контакт с кожата, активните съставки постепенно се освобождават, като по този начин не водят до раздразнение на кожата, а тя същевременно получава дълготрайна хидратация и комфорт.  


Предимство на продукта е, че е тестван и подходящ още в пре-пубертета (от 9-годишна възраст). 

 

В случаите, в които кожата е с вече проявени сухота и лющене, особено след проведено агресивно лечение, важно място има Phys-AC Hydra Хидратиращ компенсиращ крем, който съчетава успокояващ, рехидратиращ ефект и действие срещу несъвършенствата.


* Употребата на Phys-AC GLOBAL 1 път/дневно позволява ограничаване на повторната поява на несъвършенства. Доказана ефикасност след 12 седмици.

 

а дрема 2