Един от най-ефективните методи за терапия на целулита е чрез утайка от кафе. Утайката от кафето помага да се справим с целулита по краката и хълбоците, категорични са специалистите.


Съдържащият се в кафето кофеин отлично разгражда мазнините, а пясъчната структура на смляното кафе изпълнява ролята на скраб, като прави кожата гладка и нежна.


Рецептата на антицелулитното средство е съвсем лесна – събирайте в продължение на една седмица утайка от кафе, като я държите в затворен съд. Преди да направите процедурата добавете в събраната утайка чаена лъжичка мед и също толкова зехтин. Добре разбъркайте всички съставки.
Преди да нанесете на тялото антицелулитното средство, вземете душ или вана, направете масаж с гъба или специална антицелулитна четка.За подобряване на ефекта увийте краката и хълбоците с найлон, настанете се удобно и напълно се отпуснете. След минути свалете найлона, измийте кафеената смес и нанесете на тялото антицелулитен крем.


В борбата с целулита може да си приготвите и гореща вана, в която сте добавили една шепа едра морска сол. След изплакване намажете тялото си със зехтин, а за да има осезаем ефект - трябва да отделите поне десет дни в месеца за изпълнението на тази процедура.


Проучванията показват, че близо 85% от жените в зряла възраст са в някаква степен засегнати от "портокаловата кожа". Процент, в който попадат както дами, стремящи се към активен и здравословен начин на живот, така и други, за които спортът и правилното хранене съвсем не са приоритет.