Ако се прави посещение в солариум за първи път, трябва тялото да се подготви предварително. Какво е добре да направим преди да влезем в солариума, за да съхраним здравето си?

 

За получаване на равномерен тен е добре да се направи пилинг на тялото един ден преди да се посети салонът за красота. Това се прави с цел да се премахнат мъртвите клетки на епидермиса и всички замърсявания, които се събират на повърхността на кожата. Трябва също да се направи епилация на тялото, за да се избегне почерняване на космите. Подобно на мъртвата кожа, космите може да блокират ултравиолетовите лъчи да достигнат кожата и да предизвикат неравномерен тен.


 

Ексфолирането може да премахне мъртвите кожни клетки, но след това може да настъпи сухота на кожата. Именно затова е необходимо да се нанесе овлажняващ крем. Специално внимание трябва да се обърне на лактите, коленете и петите, тъй като те много лесно се изсушават. Преди посещение в солариума, кремът трябва да бъде задължително добре попил в кожата.

 

Не само тялото трябва да бъде добре хидратирано, но също така е задължително устните да бъдат овлажнени. Ако не се хидратират добре преди посещение в солариум, те могат да се напукат. Може да се използват и балсами за устни, съдържащи фактор, за да се предотврати нежеланата сухота.

 

Косата също има нужда да бъде защитена. Препоръчва се използването на спрей за коса с фактор, за да се избегне изсушаване на косъма.

 

Трябва също винаги да се носят очила, тъй като очите са особено чувствителни към ултравиолетовите лъчи. Само специално изработени очила за солариум може да предпазят очите. Ефектът не е същият, ако се носят обикновени очила или пък очите стоят затворени.
 
Прекомерното излагане на UVA лъчи може да бъде вредно. Специалисти алармират, че солариумът е рисков, тъй като може да се увеличи рискът от меланом. Има вероятност и от получаване на алергична реакция.