Алое вера се използва от векове и ползите му за кожата срещу слънчеви изгаряния са добре известни, но то има и много други ползи за красотата. Ценните ефекти от употребата на растението се дължат на съдържанието на алантоин. Неговият състав включва също и бета-каротин, витамини от B групата, както и витамините C и E. 
 
Има данни, че консумацията на сок от алое вера стимулира имунната система, полезна е за храносмилането, а също така подпомага и стомашно-чревната функция. Тази напитка е полезна и дебелото черво , като по този начин се намалява метеоризма
 
Измежду всички ползи, които това растение предлага, предстои да обърнем внимание на 4 от най-важните, свързани с красотата...
 
1. „Изтрива“ бръчките
 
От данните на проучване от 2009 г. става ясно, че 90-дневен прем на хранителни добавки от алое вера значително подобряват състоянието на бръчките. Установява се и подобряване еластичността на кожата. 
 
2. Намалява възпаленията
 
Не само кожата, която е предразположена към акне, става зачервена и раздразнена. Употребата на алое вера може да облекчи възпаленията, свързани с акнето, но също така е полезна и при възпалителните процеси, свързани с други кожни състояния.
NEWS_MORE_BOX
 
3. Подпомага здравето на устната кухина
 
По време на проучване от 2014 г изследователи установяват, че полизахаридите от алоето могат да бъдат полезни за намаляване на явите в устата, както и болката, свързана с тях. В данните се посочва още, че растението помага и при гингивит, като облекчава подуването, възпалителните процеси и кървенето. 
 
4. Ефективно премахва грима
 
Алоето има свойството да отстранява грима с лекота. За целта следва да се използва малко количество алое върху памук, с който гримът да се елиминира.