Грижата за кожата на лицето преди лягане е много важна. Понякога проблемите, които имаме по лицето, са продиктувани от няколко прости неща, които пропускаме да направим преди да заспим. Кожата ни трябва да диша и само оставянето на запушените пори с грим ще ни коства пъпки и омазняване. Ето няколко бюти съвета, които да използваме за грижата за кожата преди сън. Ако ги следваме,тя ще бъде много по-млада и здрава:

Почистване на грима

Дори и да сме уморени, не трябва да пренебрегваме почистването на грима преди лягане. Порите на лицето се отварят през нощта и е хубаво да премахнем мръсотиите по лицето с тоник или лосион. В противен случай козметиката, която сме използвали, ще остане по възглавницата и до сутринта ще раздразни кожата, което може да доведе до появата на акне, омазняване и други несъвършенства.


Тоник/лосион без алкохол

Някои продукти за почистване на лице вършат хубава работа, но са много силни и нарушават баланса на pH на кожата. Ако искаме хубава и здрава кожа на лицето, е добре да инвестираме в по-качествена козметика за почистване на грим. Използването на тоник е от съществено значение, най-вече за хората с мазна кожа, защото премахва излишния себум. 

Връзване на косата

При появата на пъпки трябва да се замислим дали и косата по някакъв начин не влияе на здравето на кожата на лицето. Ако допуснем да си легнем с мръсна и мазна коса, кичурите често се търкат по него и възглавницата.

Използване на околоочен крем

Околоочният крем не се използва само от жените над 40-годишна възраст. Той се препоръчва най-вече на тези, които често работят с компютри и други електронни устройства, светлината от които води до уморен вид. Ако започнем да го използваме по-често, той не само ще хидратира кожата през нощта, хем ще я направи по-сияна през деня. 

NEWS_MORE_BOX

Ексфолиранe

Повечето от нас са изморени в края на работния ден, но винаги трябва да отделят малко време преди лягане за ексфолиране на лицето и нанасяне на подходящ овлажнител. По този начин се грижим за премахване на мъртвата кожа. Можем да вземем душ или да измием само лицето с хладка вода, след това да подсушим с мека кърпа и нанесем подходящ лосион.