Подутото лице може да се повлияе с помощта на масаж, като не е нужно той да бъде проведен от специалист. Всеки би могъл сам вкъщи да направи процедурата.
 
Масажирането на кожата, когато върху нея има масла, химикали и мръсотия, може да повиши риска от попадане на бактерии в порите. Важно е ръцете да се измият с антибактериален сапун, за да се осигури оптимална чистота, а след това и лицето - като се използва обикновено почистващо средство.
 
Важни са както посоката на масажните движения и натискът в определените области. Първото условие е пръстите да се движат в посока отдолу нагоре, за да се предотврати увисването на кожата и появата на бръчки. Трябва да се използва и по-лек натиск в областта около очите и по-силен в областите, които не са толкова чувствителни. Такива са челото, бузите и брадичката. 
 
Макар да не е нужно да използваме продукт по време на масажа, употребата на масло може да придаде по-голям блясък на кожата и да направи самия масаж по-отпускащ. Препоръчително е да се насочим към такива родукти, които съдържат активни съставки като аминокиселини или растителни екстракти. Те помагат продуктът да проникне по-дълбоко в кожата
NEWS_MORE_BOX
 
Когато се масажира областта около очите, трябва да се използва безименният пръст, като натискът да не е силен. Най-добрата техника за масажиране на тази част от лицето са кръговите движения около очите. По този начин се облекчава болката в тях и торбичките под клепачите. 
 
Най-добри резултати се очакват при масажиране на лицето по пет минути два пъти дневно. А ако предпочитаме масажът да бъде по-рядко, продължителността му следва да е 30 минути.