В стремежа си за красота жените се подлагат на какви ли не процедури. Пазарът предлага различни, съвременни и иновативни методи, с които косата да изглежда още по-красива и здрава.


Но преди да изберем подходящите за нашата коса терапии за предпочитане е да се информираме за техните плюсове и минуси, както и да получим съвет от по-компетентните по въпроса.


Полирането се извършва с т. нар. полировчик – уред, чрез който се обират нацъфтелите краища, без да се отнема от дължината на косата. Този метод е много подходящ за дами, които целят по-бързо израстване на дължина на косата. При използване на метода няма прилагане на химическа или термична обработка на косата. Като недостатък може да се изтъкне факта, че проблемът с нацъфтяването не се решава, а временно се коригира. Освен това краищата изтъняват и цъфтежите могат да се появят по-бързо отколкото до момента.Ламинирането или наричано още гланциране на косата представлява покриване на космите по дължина със защитен слой – най-често с кератин. Целта на терапията е запълване на напукванията по повърхността на косъма. Косата изглежда по здрава и гладка, а паралелно с това и след няколко процедури е налице и допълнителен обем.


NEWS_MORE_BOX


Като недостатък на терапията се посочва използването на някои вредни химически съединения – например формалин, които са токсични за организма в по-големи количества.


Подстригването с топла или наричана още гореща ножица представлява отрязване на космите с електрически ножици, чиито краища са нагорещени (между 120 и 200 градуса). Целта е запечатване на косъма и съответно запечатване на влагата и полезните съставки в самия косъм. Освен това се предотвратява накъсването и цъфтежите. Косата расте по-бързо и същевременно изглежда по-гладка, здрава и с блясък.


Препоръчва се използването на преса да бъде преустановено, тъй като може да компрометира резултатите от проведената терапия.