Едни от най-дълготрайните ни спомени са свързани с ароматите. Момичетата несъмнено помнят парфюма на бащите си. Обикновено тези спомени са приятни, с усещане на спокойствие, обич и себепознаване.


Всички сме чувствителни на миризмите от раждането ни, но сякаш при мъжете ароматите имат по-голямо значение, свързано с благополучието, стандарта на живот, самоувереността и характера.


Мъжките парфюми са една невероятна вселена, до която само един харесващ парфюмите мъж може да те докосне. Нюансите могат да бъдат толкова неочаквани – и се питаш как създателите им могат да залагат на миризми на опушена кожа, бензин и животински секрети, и те да ни харесват и привличат. Има нещо мистично в парфюмите, защото именно с микса на неочаквани съставки и есенции получаваш аромат визитна картичка, аромат послание, аромат, който събужда желание, страст или напротив дистанцира и държи респектиращо на разстояние, но магнетично продължава да те привлича.Мъжете от хилядолетия знаят как да управляват света и са придобили умения да влияят и печелят на своя страна, да демонстрират сила, да вдъхват респект или спокойствие. А с ароматите хората се печелят лесно, достатъчно е подсъзнанието, без думи и без жестове дори, да познае своя човек. Ако има цели, непременно успешният мъж е заложил и на парфюм. 


Можете ли да си представите ароматите на мъжки пюрфюми, които подхожда на различни типове мъже?

 

мъжки парфюми


Бизнесменът вероятно ще заложи на дискретен, но отличаващ го аромат, който излъчва чистота, но в същото време действа харизматично, издава елегантност. Може би стилът ще е малко ретро, за да излъчва стабилност също като в John Varvatos Vintage. Дизайнът на марката, заложена от американеца от гръцки произход Джон Варватос впечатлява с оригиналността си и непринудената елегантност. Високо качество, уникален мирогред и цена, която си заслужава. В базата му ще намерите мъх, тютюн, дърво, велур и пачули, в сърцето му ще срещнете хвойна, перуника и лавандула, но в началото ще ви увлече пипер, пелин, босилек, ревен и резене. Определено този мъж ще направи впечатление и ще спечели.

 

мъжки парфюми 22


Нека си представим динамичния спортен тип, чийто поглед  е устремен напред в хоризонта. Той е господар на времето, владее сила и енергия, неподвластни на другите. Неговият аромат е непременно свеж и дързък, огнен, но последователен. Например Ralph Lauren Polo Blue Deep Blue носи едновременно вдъхновение, свобода, чистота и мистерията на океана. Уханието на парфюма стартира с ударна доза свежест. Събрани в началото на композицията са зелено манго, грепфрут и бергамонт. За да премине в ядро от кипар, градински чай и здравец и се установят накрая едновременно деликатна соленост на морски акорди, събрани със съблазнителна топлина на микс от елова смола, мукус, пачули и амброксан. 

 

мъжки парфюми 2


Когато говорим за мъже, неизменно започва да доминира стабилната фигура на зрелия мъж. Той може да не е точно „бос“, но ще е градоначалник, министър, собственик на корпорация. Ароманът е тежък, но не е смазващ, напротив предразполага към доверие, спокойствие, надеждност, но и категоричност. Тези мъже обичат скъпите неща, не заради цената им, а заради класата на вкуса им. Такъв е Clive Christian No. 1.
Ослепителният ефект на аромата му се дължи на строгите парфюмерийни стандарти, както и на най-ценните съставки, използвани при производството му. Флаконът, който изглежда сякаш е бил потопен в злато, е изпипан до съвършенство със златна капачка във формата на корона. Той препраща към предшественика на марката Crown Perfumery Company, която е единствената в света, получила правото да използва на флаконите на парфюмите си короната на британската кралица Виктория. Иначе ароматът е мамещ, ориентално-дървесен, майсторски съчетан, олицетворяващ същността на рафинираната мъжественост. 

 

мъжки парфюми 3


Всеки мъж е и съблазнител. За тази роля има парфюми, които с усещането им възбуждат стонове. Такъв е нишовият Nasomatto Nudiflorum. Той омагьосва с мускусни дървесни флорални нотки, идеални за всеки момент, когато искате да привлечете вниманието. Сложете го и се оставете на отдаването на интимно общуване с аромати, от които отпадат всичките задръжки и се възприема само моментът. Основател на марката е италианският дизайнер на аромати Алесандро Гуалтиери, който обожава да създава смели, провокативни и силно емоционални парфюми. Марката Nasomatto залага на извънредни, екстравагантни и в същото време изключително сложни аромати, които да привличат и дори да шокират.

 

мъжки парфюми 8


За мъжа, който обича приключенията, може да бъде подходяща парфюмната вода Novellista Blue Fortune. Ароматът е получен в пристъп на вдъхновение от историята на Граф Монте Кристо. Другата отличителна негова черта е трайността му, заради високата концетрация на етерични масла и съставки. Ароматът на Кристиян Верморел вдъхва смелост и енергия, с него може да се преодолее всяка ситуация с необичайна грация и да се изживеят пълноценно приключенските моменти. 

 

мъжки парфюми 5


Има и друга категория мъже и те се не по-малко пленителни. Мистичните. Те  съблазняват тихо и тънко, от растояние. Непременно събуждат желание за докосване до кожата с устни и преодоляване на всяка дистанция. Изтънчена мъжественост, загадка, класика в модерен вид, това може да се намери в тоалетната вода Lalique Encre Noire for Men. Тя не само събужда асоциации, а впечатлява. Дело, разбира се, на жена - Натали Лорсон, която разбира изтънчеността и магнетичността на загадъчните мъже.

 

мъжки парфюми 7


Има мъже, които не можеш да задържиш, но непременно желаеш. Агент 007 или Дон Жуан, както и да се нарича, в което и да е време, този мъж притегля в неподозиран мигновен вихър привличане. Мъжката парфюмна вода Eisenberg Love Affair съблазнява плавно, незабелязано, с нежни тонове, които постепенно се превръщат в силна основа. Страст, живот, чувственост. Това са ключовите думи в аромата на френската марка луксозни парфюми Eisenberg.

 

 

За всеки тип мъже, за всеки вкус, случай, предпочетание от аромати, марки, цени, имате богата палитра от парфюми, от която да изберете своите безпогрешни точни и вдъхновяващи аромати мъжки парфюми