Неспирният ход на модните тенденции редовно изправя жените пред наглед непосилни задачи и поредната такава вече е на хоризонта. Според тънките специалисти в бранша модата на по-гъстите вежди е напът да се завърне триумфално и да измести наложения стил на изписаните почти еднослойни такива.

 

И докато да се изскубят и оформят тънки вежди е бърза и повече от лесна процедура, отглеждането на нови такива изисква време. Част от него успешно може да бъде компенсирано, ако за веждите се положат допълнителни подхранващи грижи.


 

Независимо дали сте провокирани от тенденциите или просто се харесвате повече с по-гъсти вежди, процедурите, на които може да разчитате за допълнителното им сгъстяване, са налице.

 

Рициново масло
Няколко капки от него, масажирани нежно върху веждите, оставени да подействат за 30 минути, след което почистени със стандартни продукти за измиване на лицето. Това е позната отдавна и доказана процедура за бързо сгъстяване на веждите. Рициновото масло е богато на протеини, мастни киселини и микроелементи. Те ускоряват растежа на веждите по най-естествения начин - като подхранват космените фоликули. С оглед на опасността рициновото масло да раздразни деликатната кожа на лицето, добре е то да се тества предварително на друго място на кожата – например около лакътя.

 

Зехтин
Богато на витамини А и Е, маслиновото масло също подхранва косъма и ускорява растежа и сгъстяването на веждите. Ежедневното масажиране на няколко капки зехтин върху повърхността на веждите води до видим ефект в рамките на няколко седмици.

 

Яйчен жълтък
Основният структурен белтък на космите е кератин. Жълтъкът на яйцето съдържа големи количества от него, допълнени от високи дози биотин. И двете вещества подхранват растежа на космите на веждите и помагат за сгъстяването им. Едновременно с това поддържат гладкостта и блясъка на косъма. Нанасяне на добре разбит жълтък от яйце върху веждите 2 пъти седмично и оставянето му за достатъчно дълго време да подейства може да подсигури бързо тези ползи. Добре е жълтъкът да се почиства добре след това, защото може да запуши порите на кожата и да отключи или обостри проявите на акне, особено при хора с чувствителна и

мазна кожа.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Вазелин
Той успешно задържа влагата в косъма и подлежащата кожа около веждите. Това е много важно за бързото им израстване и поддържането на тяхната здравина. Добре е малко количество вазелин да се нанася върху веждите вечер и да са отмива на сутринта за осигуряване на максимално дълъг контакт.

 

Масажирането и дори сресването на веждите е важно за стимулиране на микроциркулацията на кръвта и снабдяването на фоликулите с кислород и хранителни вещества за по-бързо прорастване на косъма.

 

Комбинирането на няколко от посочените средства ще осигури комплексна грижа за максимално бързо сгъстяване на веждите, независимо от типа кожа. Оттам насетне ще са необходими единствено грижи за оформяне и поддържане на веждите.