Лятото наближава и трябва да се започне интензивна подготовка на тялото за предстоящия сезон и почивка. На първо място за бързо влизане във форма, може да се правят физически упражнения, но е добре да има предварително разработен план и програма.


Важно е да се консумират и правилните храни, тъй като това има значение за здравето и силата. Не бива да се пропуска най-важното хранене от деня, а именно закуската, тъй като тя дава много енергия на тялото още от сутринта. Не са за подценяване обядът и вечерята, защото те също не бива да се пропускат. Добре е да се набляга на повече плодове, зеленчуци, ненаситени мазнини, фибри и протеини.


Трета много важна стъпка е хидратацията. Тя е изключително необходима особено през топлото време, тъй като тялото бързо се дехидратира. Особено важна е, ако се провежда фитнес програма. Поддържането на хидратацията е от значение и за регулиране на апетита и увеличаване капацитета на изгаряне на мазнините.За да изглежда добре тялото отвън, трябва да се намали целулитът, който може да се третира у дома. Може да се използва утайката от кафе, която е един от най-разпространените домашни продукти за справяне с портокаловата кожа. Кофеинът подобрява кръвообращението и подобрява еластичността на кожата с течение на времето.


Накрая, но не по-малко важна, е епилацията. Преди нея е необходимо да се направи ексфолиране на кожата, за да се елиминират мъртвите клетки и сухите люспи. Епилацията също допълнително премахва мъртвата кожа, а в резултат тя става мека, гладка и сияйна.


Кожата трябва от по-рано да се хидратира отвън, тъй като топлото време може да причини нейното изсушаване. Слънчевите лъчи също могат да предизвикат появата на лунички, фини линии и бръчки, поради което трябва да се защитава. В допълнение, може да се нанасят слънцезащитни продукти още с първите горещи лъчи на слънцето, за да се предпази кожата от преждевременно изгаряне. Още по-препоръчително е това да се стори от хората с много бяла и чувствителна кожа, тъй като те изгарят най-бързо от ултравиолетовите лъчи.