Грижата за лицето и ръцете не е достатъчна. Краката също се нуждаят от допълнителни грижи. Хидратирането е задължително, тъй като сухата, сърбяща и лющеща се кожа не е приятна гледка. Препоръчително е тренитиране на чувствителната зона с екстракт от алое вера, който действа овлажняващо и има отлични лечебни свойства. Прилагането му всеки ден ще поддържа кожата хидратирана

 

Полезни масла за кожата на краката са маслото от чаено дърво и маслото от жожоба, тъй като те имат антимикробни свойства, които същевременно намаляват и сухотата. Маслата ускоряват зарастването на рани и предотвратяват запушването на порите. Маслото от шеа пък може да намали видимостта на стриите по краката, причинени от рязкото покачване и сваляне на килограмиКокосовото масло също хидратира, а какаовото масло освен че заличава стриите при бременните жени, намалява видимостта на белезите и премахва свободните радикали от кожата благодарение на антиоксидантите в него.


Утайката от кафе също може да се нанася върху кожата за намаляване на целулита. В резултат кожата е гладка и мека.

 

Красивите крака са гладките крака без косъмчета. Има различни методи за епилация – кола маска, използване на епилатор, самобръсначка. Преди епилирането обаче може да се използва ексфолиант, за да се премахнат мъртвите кожни клетки по повърхността, но и за по-ефикасно бръснене. 

 

Ексфолиацията може да се прави по два пъти седмично, за да се предотврати врастването на косми. Подходящо е използването на сода бикарбонат, тъй като тя има противовъзпалителни и антибактериални свойства, но също предотвратява сухотата по кожата.


Ексфолиацията може да се прави също със захар, овесена каша или захаросан мед. Морската сол пък е богата на минерали като калций, магнезий и калий, които регулират рН баланса на кожата. Нанасянето на скраб от морска сол върху краката ще премахне мъртвите клетки по повърхността на кожата.

 

Тренировките за крака могат да включват разходки, каране на колело, скачане на въже, плуване, аеробика и други, които ще допринесат до оформяне на мускулатурата.