Всеки е изпитвал неудобното усещане от неприятната миризма при изпотяване. При някои хора тя е по-силна, при други по-слаба, това се дължи на различни биохимични процеси в организма.За да избегнем неудобството от изпотяването, използваме различни парфюми и дезодоранти, но понякога и това не е достатъчно.


Изпотяването е нормален физиологичен процес на терморегулация на организма. В условията на високи температури, тежка физическа работа или емоционален стрес, човек може да отдели изключително количество течности от организма си под формата на пот.


Понякога обаче фината регулация на този процес може да се наруши поради една или друга причина, което да доведе до засилването му – хиперхидроза.


Медицинската козметика е напреднала много в последните години в насока за предотвратяване и намаляване на изпотяването и неприятната миризма.Учени разработват парфюм под формата на капсули, които се приемат орално.


NEWS_MORE_BOXКапсулите са проектирани от биолога Шереф Манси от Харвардския университет. Те позволяват излъчването на уникален приятен аромат. При процеса на потене, освен през порите на кожата, се отделят и малки молекули, които придават приятен аромат на потта.Количеството и силата на аромата се определят от външни фактори, като температурата на околната среда, наличието на стрес, при физически упражнение, сексуална възбуда и други фактори, водещи до отделянето на пот.


След приема на капсулите, те се абсорбират от кожата по естествен биохимичен път в организма.