Нова прозрачна ортодонтна технология позволява на пациентите да се сдобият с ослепителна усмивка, без никой да разбира за лечението им. Това е високотехнологична алтернатива на традиционните брекети.


Малко хора са родени с идеални зъби, а повечето не харесват усмивката си. А проблемите, които карат хората да използват новата технология, са различни. Най-честите са разстояние между зъбите, голяма гъстота на зъбите, проблеми със захапката. Някои пациенти нямат конкретни проблеми, но просто не харесват зъбите си.


Ходът на лечението с новата технология е улеснен значително. Използва се серия от прозрачни плаки (алайнери). Алайнерите са направени така, че да преместват зъбите стъпка по стъпка към идеалното им положение. Всички алайнери са номерирани – има номер върху самите тях, както и на гърба на пакета. Първите плаки пациентът трябва да носи 300 часа, което е почти 2 пълни седмици. След това преминава към следващите.


Има много предимства в полза на новата технология. Най-привлекателен е фактът, че алайнерите са напълно прозрачни и незабележими за околните. За пациентите е важно, че те могат да бъдат в процес на лечение, без никой да знае. Хората могат да свалят протезите, за да мият зъбите си, да ядат. Водят напълно нормален начин на живот.


Новата прозрачна ортодонтна технология е предпочитана алтернатива, защото слага край на железните, неестетични скоби.