Хирзутизмът или прекомерното окосмяване е състояние при жените, свързано с повишено ниво на андрогени в организма или повишена чувствителност на космените фоликули към нивото им в кръвта.

Преди пубертета цялото тяло е покрито с фини, светли косми. След настъпването му, под действие на андрогените, на определени места от тялото космите се пигментират, удебеляват, удължават.

Съществуват различни методи за справяне с неприятното и прекомерно окосмяване. Не всички от тях обаче са достатъчно трайни, при някои космите започват да се появяват още на първата седмица след третирането.

Нова технология предлагана вече и в България премахва бързо и ефективно нежеланото окосмяване по тялото на 100%.

Технологията представлява третиране на окосмения участък с лазер от ново поколение. Той е много по-безболезнен и резултатите са видими още след първите 4-5 процедури, в зависимост от индивидуалните особености на кожата.

Друго предимство на новата лазерна епилация е, че премахва космите от големи повърхности, като гърба например, само с една процедура.

NEWS_MORE_BOX


Наличието на охлаждащото устройство при новата технология, изстудява кожата в дълбочина, като по този начин процедурата се обезболява и позволя по-голяма продължителност, важна за по-големите окосмени зони.

Лазерът е подходящ за третиране на окосмяването на всеки тип кожа, включително и на по-матовата кожа - резултатите при този тип кожа не бяха особено добри досега.

Освен нежеланото окосмяване новият лазер може да премахне наличието на разширени вени и капиляри по краката. Премахва петна по лицето, причинени от прекомерно излагане на слънце, напредване на възрастта или лунички.