Мазната кожа е разпространен проблем в днешно време. Дължи се на замърсяването на въздуха, все повечето часове, прекарани пред екран, начина на храненето и грешки в поддържането на кожата.

До 2003 г. козметичната индустрия не предлагаше съобразен продукт за мазна кожа за възрастния. Акцент се поставяше единствено при предлагането на решение за проблема при младежите, които в годините на промяна на хормоналия статус действително страдат от мазна кожа.

Тогава лаборатории VICHY за първи път предложи на жените подходяща ежедневна грижа за мазна кожа. Продуктът Normaderm атакува проблема във всички възможни направления като предложи действие срещу лъщенето, разширените пори и запушването им, ограничи склонността към възпаление, които създават постоянно чувство на дискомфорт в ежедневието на жената. Не на последно място се предложи специфичен начин за хидратирането на мазната кожа без да я натоварва с мастни вещества.


Тази година от лаборатории VICHY развиват серията за проблемна кожа Normaderm като влагат в нея иновативен подход. Така се предоставя още по-цялостна ежедневна грижа с максимална ефективност за здравето на кожата на жените.


За да се преобрази проблемна кожа в здрава и красива, единствено третирането на проблемите не е достатъчно. Матирането и хидратирането на кожата също са от голямо значение. Чрез матирането се постига отстраняване на излишния себум, който задържайки се върху кожата се окислява от UV-лъчите. Именно този процес предизвиква възпаление, от тук и проблемът прераства в цикличен. От друга страна зрялата кожа се нуждае от хидратиране – когато тя не получава достатъчно влага, не е в състояние да се възстанови правилно. Мъртвите клетки на повърхността запушват порите и предизвикват нови проблеми.

За да се прекъсне омагьосаният кръг и се възвърне здравето и красотата на кожата, е необходимо да се комбинират 3 едновременни действия в цялостна грижа за нея: отстраняване на проблемите + матиране + хидратиране.
 Вдъхновен от напредъка в дерматологията, Normaderm създава първата технология хидра-пилинг, която съчетава:

1. Уникален подбор на активни пилинг съставки
Лаборатории  VICHY внедряват в Normaderm принципа на действие на кожния пилинг, осъществяван в кабинета на дерматолога като използват 3 селектирани пийлинг съставки, селектирани след множество лабораторни изследвания.

Кожният пилинг е най-цялостният и ефективен метод за отстраняване на проблеми по кожата. Съгласно тази технология, върху кожата се нанасят киселини за отстраняване на мъртвите клетки, което води до регенериране на горните слоеве на епидермиса. Видът на пилинга се определя от дерматолога в съответствие с възрастта и спецификата на кожните проблеми на пациента. Колкото по-увредена е кожата, толкова по-дълбоко абразио е необходимо.

Пилингът помага на кожата да се трансформира още след първото приложение – да изглежда по-красива и сияйна. 

Използваните „пийлинг“ съставки са:

Салицилова киселина - мощен ексфолиант, който осигурява бързо действие като освобождава клетките, струпани в себумния канал и отпушва блокираните пори.

Гликолова киселина - молекулата на гликоловата киселина е малка по размер, което осигурява дълбоко проникване в кожата, като предизвиква ексфолиране и стимулира обновяването на клетките.

Липохидрокси киселина (LHA) – е патентована от изследователите на L’Oréal молекула, която ексфолира щадящо. Тази киселина остава в епидермиса по-дълго от гликоловата и салициловата киселини. Така се осигурява дълготрайно елиминиране на проблемите по кожата.
 


Тези три съставки осигуряват действието върху целия епидермис на Normaderm. Съчетанието им активизира по-силно и повече на брой маркери на клетъчното обновяване.
 2. Нови активни съставки срещу лъщене
Normaderm Tri-Activ въздейства върху двете причини за появата на лъщяща кожа: себума и влажността, което постига със силициев диоксид - подбран заради свойството си да абсорбира себума, и перлит.

3. Ежедневна ултра-хидратираща текстура
В резултат на технологичния пробив Лаборатории Vichy успешно внедряват активни пилинг съставки в интезивно хидратиращ крем, обогатен с глицерин и гелообразни съставки.
 

Иновацията става възможна благодарение на структуриращи агенти от ново поколение, които предотвратяват „разпадането“ на формулата под влияние на силната киселинност на активните съставки.

Тройна ефективност върху проблемната кожа е демонстрирана в сериозен набор от клинични тестове, при които се доказва:

  • Забележително намаляване на всички проблеми по кожата с видим ефект за период от 2 седмици

64% редуциране на проблеми по кожата,
42% редуциране на черни точки,
10% свиване на порите.

  • Незабавен и траен матиращ ефект

в 82% от случаите се споделя незабавно матиране,
в 84% се наблядава матиращ ефект през целия ден,
в 73% лъщенето видимо намалява след 4 седмици.

  • Хидратация и комфорт в продължение на 24 часаШест проведени изследвания с над 350 жени в продължение на повече от 6 месеца доказва ефективността на Normaderm. При използването му се постига:

  • по-здрава кожа за 7 дни,
  • резултатите върху проблемната кожа се стабилизират,
  • ефектът се наблюдава дори 3 седмици след края на третирането.


Заради ефективността на формулата Normaderm заслужи дори официално представяне на Международния дерматологичен конгрес в Сеул през май 2011 г.


Продуктовата гама Normaderm включва:

1. Продукти за ПОЧИСТВАНЕ: Гел, прочистващ в дълбочина, 3в1 Стягащ почистващ лосион, Ексфолиращ почистващ гел;


2. Продукти за ЕЖЕДНЕВНА ГРИЖА: Tri-Activ хидратиращ крем за проблемна кожа, Нощен хроноактивен крем за проблемна кожа, хидратиращ матиращ дневен крем;


3. Продукти за ЛОКАЛНА ГРИЖА: Коректор на несъвършенства по кожата.