Гримьорите не спират да повтарят, че веждите са рамката на лицето, която подчертава очите и дълбочината на погледа. Технологиите в света на козметиката днес дават зашеметяващи резултати, а продуктите за вежди и грижата за тях заемат огромен сегмент от пазара. Понякога е трудно човек да се ориентира в това море от многообразие и десетки варианти за подхранване, оформяне и цялостна грижа. Пък и когато нямаме гримьор под ръка е трудно да бъдем толкова уверени с пинсета и молив в ръка. Особено, когато мечтаем за плътни и гъсти вежди.


Има няколко трика обаче, които са приложими и в домашни условия.

 


На чисто

За растежа на хубави гъсти вежди е важно те да бъдат старателно и редовно почиствани. Поддържането на чисти вежди без натрупване на остатъци от грим е важно условие, което ще ни спести излишни кожни раздразнения и обриви, предупреждават дерматолозите.

 

Малко почивка
Кой е най-добрият начин за постигане на пълнота на веждите? Естествено, като оставим замалко пинсетата да си почине. Гримьорите съветват да спрем да скубем и оформяме косъмчетата за поне четири седмици. По-смелите съвети стигат до 12 седмична пауза.

 

Към естествената форма
Изключително важно е да се опитаме да се придържаме към естествената арка на веждите, ако се опитваме да ги оформим сами у дома.
Важно условие в този процес е да забравим за увеличаващите огледала, защото те могат да ни объркат в преценката и доведат до непоправими задълго щети. Вместо това е нужно да се водим по естествената форма на веждите и да почистваме само „самотните“ косъмчета, които излизат от нея. 

 

Серум за вежди
Подхранващите серуми за вежди са популярни продукти в битката за по-магнетичен поглед. Целта им е да подпомагат, регенерират и подобряват състоянието на веждите, като осигуряват обем и наситен цвят за по-естествена рамка на лицето. Най-важното условие за тези продукти е да съдържат деликатни съставки, които не дразнят очите и кожата около тях.


Стимулирането на притока на кръв в зоната на челото, чрез масаж също дава добри резултати.

 

Оттенък
Ако сме доволни от естествената си форма, но искаме да подобрим цвета на веждите си, може да опитаме близък нюанс, който потъмнява по-светлите косми. Това е хитър трик, за който малко дами се сещат. Но за постигането на оптимални резултати е по-добре да потърсим услугите на професионалист, който да определи правилния цвят.

 

Природни средства
Масаж с кокосово или чаено масло, лимонов сок или пък сок от лук? Всичко това би дало резултат, стига да бъдем упорити. Всички забъркани домашни средства се нанасят с памучен тампон и подобно на маска, се оставят да подействат за няколко часа. Накрая се изплаква с чиста вода.

 

Микроблейдинг
Ако сме опитали всичко, но така и не постигаме желания резултат, на ход е микроблейдингът. Това е най-скъпият вариант, но и най-дълготрайният. При процедурата специалист използва малко острие, с което очертава тънки черти и ги попълва с пигмент. Тъй като се работи върху повърхността на кожата, резултатите изглеждат по-естествено, за разлика от перманентния грим. Трайността зависи от типа кожа, но обикновено е около 10 месеца при мазна и повече от година при суха кожа.