От тънка и безжизнена коса се оплакват немалко жени, но не са много тези, които знаят как ефективно да се справят с този проблем. Употребата на тежки балсами отнема жизнеността на косата. По-добър метод е използването на продукти със силикон. По този начин се образува обвивка около косъма, която придава плътност на косата и тя не изглежда мазна. Силиконът остава дори след отмиване на балсама с вода. 
 
Температурата на водата, с която се мие косата, е от значение. Когато тя е висока, може да се увредят защитните масла, които действат като естествен балсам. В резултат се губи блясъкът на косъма. Това не означава, че трябва да измръзнем под душа, но е препоръчително да се използва хладка вода, когато се мие косата
 
Ако косата често се стилизира с преса, маша и подобни уреди или редовно се боядисва и къдри, защитният външен слой на косъма се уврежда, а резултатът е накъсани краища. За радост, има продукти, които могат да помогнат за възстановяване при подобни увреждания. 
 
В такива случаи е препоръчителна употребата на балсам, съдържащ протеин. Ефектът им действа до следващата употреба на шампоан, затова те трябва да се използват редовно. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Пърхотът е често срещан проблем, за който е нужно адекватно третиране. Важно е да се помни, че състоянието не резултат от суха кожа, независимо че има отделяне на люспи. Отношение към развитието му имат леките нарушение на скалпа. 
 
Нанасянето на масло върху скалпа с цел подхранване на кожата може да влоши състоянието. Най-ефективна е употребата на медицински шампоан. Той трябва да се остави да действа за около пет минути, след което да се отмие с вода.