Обезкосмяването на подмишниците не е нужно само поради естетически съображения, то помага и срещу неприятната миризма при изпотяване. Космите в тази чувствителна област могат да се премахнат по различни начини. Недостатъците при бръсненето и кремовете за депилация са, че оставят кожата затъмнена, неравна и понякога раздразнена. При отстраняване на окосмяването с кола масла няма подобни проблеми, а кожата остава гладка за по-дълго.
 
Много жени избягват да третират подмишниците по този начин, тъй като кожата там е прекалено чувствителна и болката е значително по-силна, в сравнение с останалите части по тялото. Ако процедурата бъде извършена по правилния начин, болката може да бъде по-малка. Предлагаме няколко съвета как да стане това...
 

Да се вземе предвид дължината на космите

 
Когато космите са много къси, има риск да не се захванат правилно, а резултатът ще бъде неудовлетворителен. От друга страна, ако те са прекалено дълги, процедурата може да бъде още по-болезнена. За оптимални резултати е препоръчително дължината на косъма да бъде около 6 мм. 
 

Да ексфолираме преди процедурата 

 
С правилно ексфолиране може да се отстранят замърсяванията и мъртвите кожни клетки, което освобождава космените фоликули. По този начин изскубването на космите е по-малко болезнено. 
NEWS_MORE_BOX
 
Да се подсушат подмишниците
 
Кола маската и изпотената кожа на подмишниците определено не са правилна комбинация. Затова преди началото на процедурата, кожата следва да се измие с топла вода и да се подсуши. Топлината омекотява кожата, което подпомага издърпването на космите
 
Да приемаме болкоуспокояващи
 
Тъй като кола маската обикновено е болезнена процедура, може да се приемат противовъзпалителни медикаменти, които се продават без рецепта. Те следва да се приемат около половин час преди началото.