Целулитът е състояние на кожата, което засяга много жени. Въпреки че по никакъв начин не вреди на здравето, целулитът далеч не е приятен за окото. Той не може да се премахне напълно, но все пак има някои стъпки, с помощта на които можем да го направим по-малко забележим.
 
Физическите упражнения са сред най-добрите методи за третиране на целулит. Е, не могат да ни отърват от него, но стегнатите мускули под засегнатите области ще ги направят да изглеждат по-равни. Можем да опитаме един план от три части – здравословно хранене, енергични упражнения и тонизиране на мускулите.
 
Относно храната, трябва да се насочим към консумацията на повече сурови плодове и зеленчуци и да избягваме храните, които съдържат „празни“ калории. „Рафинираните“ въглехидрати, които се съдържат в много видове хляб, бонбони и газирани напитки добавят калории, а това води до натрупване на мазнини, особено в зоните, в които най-често се образува целулитът.
 
Пушачите имат още една причина да се откажат от вредния навик. Тютюнопушенето засяга кръвоснабдяването на кожата, което я прави по-тънка и по-склонна към разтягане. По този начин целулитът става по-видим.
NEWS_MORE_BOX
 
Козметиката също помага. Когато се впуснем в търсене на продукт против целулит, трябва да насочим вниманието си към онези продукти, които съдържат ретинол. Те също няма да „излекуват“ целулита, но могат да подобрят вида и текстурата на кожата. Продуктите с 0,3% ретинол са препоръчителни – те стягат най-горния слой на кожата и по този начин „замаскирват“ мастните образувания под тях. Те трябва да се прилагат за по-продължителен период от време, като съветът на специалистите е той да бъде шест месеца.