Мнозина се срамуват да съблекат всички дрехи и да спят съвсем голи. Вместо да се отнасяме със стеснение и скептицизъм към тази идея, по-добре да опитаме. Изследователи твърдят, че ще останем изненадани от ползите, които повишат качеството ни на живот.
 

Държи кожните заболявания настрана

След цял ден, прекаран на закрито и облечени с куп дрехи, кожата няма възможност да се възстанови от постоянното излагане на топлина и влага. Известен е фактът, че по време на сън кожата се възобновява, на което се дължи и определението „сън за красота“. 
 
Когато спим голи, няма плат, който да се опира плътно до кожата и по този начин да попречи на този процес. Така кожата може да диша, което намалява риска от развитие на кожни проблеми, какъвто е фоликулитът – възпаление на космените фоликули, или преждевременно остаряване
 

Подпомага се вагиналното здраве

Подобно на кожата по останалите части на тялото, и тази на влагалището също има нужда да диша през нощта. По този начин се поддържат здравословни нива на pH в него и можем да се предпазим от развитие на вагинални инфекции. Гъбичките обикновено се развиват и размножават в условия на топлина и влага. 
NEWS_MORE_BOX
 

Помага да изградим положителна визия за тялото си


Мнозина имат проблем с начина, по който тялото им изглежда, и не могат да го възприемат такова, каквото е. Това се дължи най-вече на ежедневната „атака“ на снимки на модели и артисти с „перфектни тела“. 
 
Спането без дрехи може да помогне за постепенното възприемане на физическите недостатъци, без те да бъдат повод за срам и притеснение.