Ако никога не сте полагали особени грижи за кожата си, не е късно да започнете. Процесите на стареене на кожата започват някъде около 25-годишна възраст, макар и да не можем да ги забележим. 
 
Вероятно продуктите, които досега сте използвали, в един момент ще започнат да не удовлетворяват нуждите на кожата. Това може да се дължи на гените, ежедневните навици или пък слънчевите лъчи
 
В това число влиза и почистващият продукт за лице. Той не трябва да бъде агресивен. Изберете кремообразен за суха кожа, а за мазна се препоръчва такъв, в чийто състав няма масла. 
 
При чувствителната кожа пък е препоръчително да се консултирате с дерматолог, за да се избегне раздразване на кожата. Почиствайте лицето си с масажни движения, но не го търкайте. Важно е също така да се знае, че кожата трябва да бъде хидратирана, дори тя да е мазна, за тази цел също трябва да се избира внимателно. 
 
Излагането на слънчеви лъчи „отнема“ от еластичността на кожата, затова е важно да се пазим от тях. Това означава, преди да се покажем на слънце, да нанесем слънцезащитен продукт, с фактор най-малко 30. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Това важи и за устните, които могат да бъдат защитени с червило или балсам за устни, със слънцезащитен фактор.
 
За да помогнете на кожата си да заблести, трябва да я ексфолирате, като по този начин отстраните мъртвите клетки. Ако кожата ви е суха, правете процедурата по веднъж седмично. Ако имате мазна кожа - два пъти.
 
Важно е да й доставяме необходимите хранителни вещества, за да може тя да подобри защитните си функции. Освен от храните, кожата може да получи тези вещества и от козметичните кремове, които нанасяме върху нея. Трябва да се ориентираме към такива, които съдържат витамини.