Тънката и безжизнена коса е често срещано оплакване сред много жени. Агресивните козметични препарати също имат „пръст“ за влошаването на вида й. По-добрият избор са продуктите, които съдържат силикон
 
Така те обгръщат кичурите с тънко покритите, създавайки гъстота на косата, която не изглежда мазна. Силиконът остава дори и след измиване. 
 
Горещата вода може да „отмие“ защитните мазнини, които действат като естесвен омекотител за косата и естественият блясък да изчезне. Това, разбира се, не означава, че трябва да се използва студена вода, но е препоръчително тя да бъде хладка, когато се мие косата. Главата трябва да се поглези с масаж, когато се нанася шампоанът. 
 
Ако косата често се третира с висока температура, химикали, може да се увреди външният защитен слой на косъма, а като резултат да се стигне до накъсани краища. За радост, има продукти, които могат да помогнат за вредите. 
 
Трябва да се използва балсам с протеин, който „попива“ в косъма и възстановява накъсаните краища. Възстановителният процес трае, само до следващата употреба на шампоан, така че трябва да се използват редовно.
NEWS_MORE_BOX
 
Плътността на косата основно е скрита в гените, но от части се дължи и на техниките за поддръжка. Естествената червена коса например е с по-дебел косъм, докато при блондинките косъмът е по-тънък, но пък косата е най-гъста. 
 
За щастие, обемът може да се „стимулира“, независимо от цвета на косата. Една полезна техника е да се държи главата надолу, докато се изсушава. Ако косъмът е много фин, трябва да се третира с по-ниска температура.