Целулитът е състояние на кожата, което засяга повечето жени, като в проценти цифрата е 90. За неговото образуване влияят различни фактори. Това обаче няма особено значение, когато желанието ви е да се отървете от него. Предлагаме ви няколко странни на пръв поглед методи за справяне с целулита, които обаче работят.
 

Краставици

 
Основните причини, поради които обичате краставиците, са богатото им водно съдържание на витамини и освежаващ ефект. Поставянето на филийки краставица директно върху кожата позволява на фитохимикалите в нея да стегнат колагена. По този начин може да се постигне изглаждане на „портокаловата кожа“. 
 

Пилинг с кафе

Кофеинът разширява кръвоносните съдове, което стяга външните тъкани на кожата. Използван върху кожата, той също така позволява на организма да се освободи от токсините и да метаболизира мазнините.
NEWS_MORE_BOX
 

Желатин 


Желатинът е изключително ефективен в стимулирането и синтеза на колаген
 
Желатинът на прах може да се намери в повечето магазини за хранителни стоки. Той просто трябва да се смеси с любимата напитка веднъж дневно, като по този начин ще противодейства на дефицита на колаген, който в известна степен е отговорен за появата на целулита.