Ползите за организма от слънчевите лъчи са безспорни: снабдяват ни с витамин D, засилват имунната ни система и не на последно място ни даряват с добро настроение.


От друга страна, без необходимата защита, слънчевите лъчи крият редица рискове за кожата ни. Ултравиолетовата гама в слънчевата светлина образува свободни радикали в кожата, които могат да разрушат нейните клетки и да изменят структурата на ДНК, причинявайки слънчеви алергии и дори трайни петна върху кожата.


Добре е да знаете, че светлината се отразява от най-различни повърхности, а UVA лъчите могат да проникват през стъкло или тъканите на дрехите. Това означава, че сте изложени на вредното влияние на слънчевите лъчи много по-често, отколкото предполагате. Затова е препоръчително да използвате слънцезащитни продукти не само, когато сте на плажа.


Ето защо Eucerin® разработи специална серия прозрачни слънцезащитни спрейове SPF 30 и SPF 50, които позволяват бързо и лесно нанасяне върху кожата. Тяхната 100% немазна формула не оставя петна върху дрехите, а съдържанието на глицерин осигурява дълготрайна хидратация на кожата. Същевременно те предлагат надеждна защита срещу вредното влияние на UVA/UVB лъчите благодарение на специалната 3-степенна защитна система на Eucerin®, която комбинира:

 

  • Физическа UVA/UVB защита чрез микропигменти,
  • Органична UVA/UVB защита чрез патентована филтърна комбинация Tinosorb® S,
  • Биологична защита от свободните радикали в дълбоките слоеве на епидермиса чрез естествения антиоксидант Licochalcone А.

 
Дарете кожата си с усещане за лекота и сигурна защита срещу слънчевите лъчи с новите прозрачни слънцезащитни спрейове SPF 30 и SPF 50 от Eucerin®.